Vino za prozračivanje uređaja: korisno ili samo još jedan gadget?

Vino, posebno crveno, često koristi malo zračenje kako bi omogućilo da plod prođe i da okusi budu ispunjeni. To se može učiniti tradicionalnim načinom ostavljanja da sjedne i otvori se u staklu prije pijenja ili dekantiranjem. Alternativno, u skladu s našim zauzetom životu, možemo koristiti jedan od mnogih uređaja za prozračivanje dostupnih na tržištu kako bi se ubrzao proces.

Dok sjedim više u tradicionalnom kampu, odlučio sam provjeriti dostupne različite uređaje kako bih vidio što oni nude. Jeste li koristili bilo koji od ovih uređaja? Što misliš?

Tradicionalno crvena vina bila su podređena dugi niz godina prije otvaranja. To je omogućilo omekšavanje tanina, a strukturne komponente vina postale skladne s plodom. Danas za mnoga vina, mi ih ne moramo podrumom godinama prije pijenja, jer su proizvedeni na način koji ih čini ranije dostupnijim.

Ipak, veliki napitci crvene boje s puno tanina, kao što su Napa Cabs, Bordeaux ili Rhone Blends – ili mnogi talijanski crvenici – još uvijek imaju koristi od aeracije prije nego što se pije. Otvaranje vina nekoliko sati prije pijenja jedan je od uobičajenih načina kako se to može riješiti, kao što je dekantiranje vina. No, s užurbanim životima danas, često nemamo vremena čekati nekoliko sati, a da, svi volimo gadgete. Imajući to na umu, postavljam provjeru glavnih uređaja za prozračivanje vina dostupnih na tržištu SAD-a. Evo što sam našla.

Vinturi Essential Wine Aerator, 39,99 $ – Na temelju načela da kad se povećava brzina pokretne tekućine, pritisak tekućine se smanjuje (Bernoullijev princip). Kada se vino ulijeva u vinturi, njegov dizajn stvara povećanje vinske brzine i smanjenje tlaka. Ova razlika u tlaku privlači zrak, koji je pomiješan s vinom za poboljšanje arome, okusa i harmonije vina.

BevWizard Wine Smoother, 29,99 USD – lijevak BevWizard smješten je čvrsto na vrh otvorene boce vina. Vino se izlijeva kroz uređaj. Budući da se vino ulijeva kroz magnetsko polje u izljevu za izlijevanje uređaja, teški ili astringentni tanini su omekšani i vino postaje slatko i skladnije.

Vrtnja vina, $ 20 – Najjednostavniji uređaj od svih. Atraktivan ručni štap od nehrđajućeg čelika koji umočite u čašu vina i okrećite je oko da odmah osvježite svoje vino.

Catania Mezzo Wine Enhancer, $ 65 do $ 130 – Ovo je metalni disk koji dolazi u bakrenim i inox stilovima. Kristali i metal ugrađuju se u ovu patentiranu frekvencijsku tehnologiju kako bi se zračno i harmoniziralo vino. Boca vina je smještena na metalni disk.

Vodič za kuhanje Rouge O2, $ 30 – Kreirano od strane britanske tvrtke CellarDine, Rouge O2 Electronic Wine Breather radi nježno mjehurićima zraka kroz vinsku bocu kako bi oslobodio vinski buket i okus. Prema proizvođačima smanjuje vrijeme disanja od sat vremena do samo jedne minute. To zahtijeva 2 trostruke A baterije, što im daje dovoljno snage za oko 230 boca.

Philip Stein Wine Wand, $ 325 do $ 500 – štapić je staklena cijev s inkapsuliranim staklenim kristalima i koristi ugrađene prirodne tehnologije temeljene na frekvenciji. Štapić se stavlja u bočicu ili čašu crnog vina, gdje se ubrzava proces prozračivanja, omogućujući vinu da se potpuno razvije do vrha okusa u djeliću vremena koje bi inače trebalo. Nije jeftino, ali možda lijep dar za vinskog geek koji ima sve.

Dakle, vrlo izbor i na mnogim različitim cijenama. I uvelike, oni aerirati vino. Ali biste li ga kupili? Bi li ga koristili? Ili, poput tolikih naprava, sjedio bi u ladici i skupljao prašinu, dok nastavite tradicionalni način dekantiranja ili jednostavno dopustite da vino lagano prozrači u staklu?

Ovi uređaji za prozračivanje su široko dostupni s internetskih stranica kao što su Amazon.com, kao i trgovine vinskim priborom diljem zemlje i njihove web stranice.

Volio bih čuti vaše komentare.

Do sljedeceg tjedna!

Povezano: Dobar proizvod: Nora čaše za vino