Što jesti dok gledate igru ​​prijestolja

(Slika: Shutterstock (Martina_L) / Znanstvena fantastika)

Imam priznanje da ću napraviti: jedem večeru dok gledam Igra prijestolja. Ako gledate seriju, vjerojatno znate da nije baš najprestižnija TV emisija, ali ipak se to događa. Otkrila sam, međutim, da ima nekih jela koja su pogodnija za iznenadne krivnje ili neprilike scene. Dakle, ako se i vi prikažete HBO-u u nedjelju navečer, ovdje je moj vodič za odabir pravog obroka.

Ključ za jelo dok gledate Igra prijestolja ne jede ništa previše neuredno, previše zdravo, ili meso koje je previše rijetko. Držite stvari jednostavnim i srdačnim, a vi ćete biti postavljeni. Kao što bi se trebalo očekivati, u tim se posudama događa mnogo mesa.

Srušio sam ovaj vodič u izbornike na temelju glavnih obitelji ili ljudi u Igra prijestolja, pa ste ljubitelj starkova ili bijelih hodnika, moći ćete pronaći odgovarajuću večeru.

Starkovih

Braised Jambar Shanks & korijen povrća Puree

(Slika: Nealey Dozier)

Istaknuta obitelj Stark je skupina pametnih ratnika. Oni su sjevernjaci koji zaslužuju obrok koji ih zagrijava, ali nešto malo više od gulaša. Pokušajte s ovim srdjelim janjetinama s korjenastim povrćem i završiti s tortom limuna starijih cvjetova (duh).

Lannisters

(Slika: Mary Gorman-McAdams)

Vi samo pijete crno vino za večeru. Oprosti. To je sve.

Targaryens

Chili-Rubbed Ribeye odrezak s Maple-Bourbon maslacem

(Slika: Emma Christensen)

Ako ste ljubitelj majke zmajeva, trebat će vam nešto s puno proteina. Iako ne bih preporučio da jede srce konja kao što je to učinio Khaleesi, taj će odrezak s burbonovim maslom častiti. Za desert? Čokoladna torta. Decadentan i bitan.

Baratheons

Braised Francuski piletina s Gruyère

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

U čast lovu od rajčice i crvene gospođe, čuvajte točne i ugodne stvari s ovim pirjanim francuskim piletinom s grožđom. Dodajte jednostavnu salatu na stranu ako trebate i završite s ovim veganskim tortom medenjaka. Napravite gospodara svjetla ponosan.

Tyrells

Prirodna juha od kornjače s češnjaka

(Slika: Andrea Bemis)

Oh, Tyrellovi, što imaju rukave? Obrok vrijedan ove obitelji bi trebao biti sofisticiran, ali jak. Za glavno jelo kuhajte ovu juhu od juha s chickpea croutonima i završite s ovom kromom borovnice.

Kuća Arryn / Littlefinger

Salata od pšenice s krvavim narančama, fetusom i crvenim lukom Vinaigrette

(Slika: Emma Christensen)

Littlefinger je možda najsjajnija osoba u ovoj seriji, a njegovo profinjeno i sofisticirano vani zahtijeva obrok manje obdarenog jela. Ova salata od zrna s narančastom krvlju je neophodna, a slijedi kupina cabernet granita. Oboje treba jesti hladno.

Greyjoys

Kremasti mlijeko bez mlijeka

(Slika: Anjali Prasertong)

Greyjoys žive na željezni otocima, pa počnite jelo s nekim kamenicama, a zatim se prebacite na srpsku ribu poput ove kremaste morske ribe. Nema deserta za tebe.

Martells

Orzo s karameliziranim pada povrćem i đumbirom

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Martellovi su energična, snažna hrpa koja čuva Lannistere. Za večeru pokušajte ovaj orzo s povrćem i đumbirom i za desert probajte ove tajne kolačiće od tamne čokolade od oraha.

Noćni sat

Pita od sira, gljiva i slatkog krumpira

(Slika: Anjali Prasertong)

Muškarci Night’s Watch nisu fancy. U zaštiti Zida oni se bave s puno ludih stvari i zaslužuju toplo, srdačno obrok koji nije jako skupo. Napravite ovaj vegetarijanski Shepherd’s Pie za večeru i popijte puno domaćeg piva.

Vojska slobodnog naroda

Kako napraviti velika govedina pile od nule

(Slika: Emma Christensen)

Tamo je teško za Wildling. Sjeverno od Zida je hladno, oštro mjesto, ali južno od Zida i nije sigurno. Morate uzeti ono što možete dobiti u smislu hrane. Samo jedete komadiće stvari: uzmite par žličica nekog smeđeg gulaša, a zatim probajte pregršt ove hrskavice pržena brokule, koju slijedi ovaj grah grah s ananasom.

Bijeli hodalice

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Ako ste obožavatelj White Walkera i želite ih podržati na svojim tajnim planovima svjetske dominacije, sve što trebate jesti za večeru je sladoled od banane s jednim sastojkom. Hladno, snažno, snažno. Ne trebate pravu hranu za preživljavanje.