Što je tako posebno o Tupelovu medu?

Druga činjenica da je to izvrsna pjesma Van Morrison … puno.

Nedavno smo pročitali članak o Tupelovu medu koji je otvorio oči kako je rijetka, sezonska i posve jedinstvena stvar koju je.

Na primjer, jeste li znali da je Tupelo med jedini med koji neće kristalizirati? A zbog specifičnog omjera različitih šećera, to je jedina dijabetičara meda koja može jesti?

Upravo u toj minuti, neki vrlo zauzet pčelinji su slavlja na Tupelo stablima u Floridi i Gruziji, uzimajući koliko god mogu u kratkom razdoblju cvatnje od kraja travnja do svibnja. Pročitajte više činjenica i saznajte kako možete dobiti svoje ruke na neke od ovih stvari…

Proizvodnja Tupelovog meda nije jednostavna. Kosti pčele moraju biti premještene u drveće Tupelo, koje rastu uz četiri rijeke na sjeverozapadnoj Floridi i južnoj Gruziji. Stabla cvjetaju samo tri do četiri tjedna, pa pčelari kamioniziraju svoje košnice ravno u nju kako bi dobili najbolji med.

Članak koji čitamo, u Vrt i pištolj časopis, govorio je o Georgeu Watkinsu, pčelaru u Floridi, koji opterećuje svoje košnice na jedrilici i pomiče ih prema rijeci tako da njegove pčele mogu raditi duboko u tupelovskim šumama. Watkins je čak bio savjetnik na filmu Uleeovo zlato, s Peterom Fondom, koji je sve o berbi Tupelova meda.

Pročitaj članak: Tekuće zlato, od Vrt i pištolj

Watkins prodaje svoj med u svom rodnom gradu, ali je toliko cijenjen – iu ograničenoj opskrbi – da ga samo mještani dobiju. Evo činjenice iz članka koji stavlja proizvodnju u perspektivu: biolozi procjenjuju da je potrebno oko dva milijuna Tupelo stabla cvijeća za proizvodnju jedne funte meda. Jedna pčela proizvodi oko 1/12 čajne žličice tijekom svog života. wow.

Ako želite kupiti Tupelo med, Savannah Bee Company je ona koja ga distribuira diljem zemlje. Možete ga pronaći u specijaliziranim prodavaonicama kao što su Dean & Deluca.

Posjetiti web stranice Savannah Bee Company.

Što se tiče okusa Tupelusa, ne možemo vam reći prvo. Nikad to nismo imali. Čitali smo da je to mastan, voćan, glatka i nemoguće opisati. Se bilo tko želi dati nam svoj račun?

Povezano: Pčelarstvo na Brooklynom krovu

(Slika: Savannah Bee Company)