To je istina! Poljoprivredna tržišta su jeftinija od supermarketa

Sajam ili ne, poljoprivrednici tržišta često se gleda kao mjesta gdje bogati ljudi kupuju skupe ekološke proizvode. No, ovaj tjedan Atlantik pisao je o nekoliko studija koje dokazuju upravo suprotno, da su ukupna dobra od poljoprivrednih tržišta u različitim regijama jeftinija od istih artikala u obližnjim trgovinama. iznenađen?

Studije – provedene u Vermontu, Washingtonskom državom i Iowom – uspoređivale su tržišta poljoprivrednika i trgovine mješovitom robom na malom izboru artikala. Među konvencionalno podignutom robom u jednoj studiji, samo su jaja i krumpiri bili manje skupi u trgovini. I u toj istoj studiji, svaka pojedina organska stavka bila je gotovo 40 posto jeftinija na poljoprivrednim tržištima.

To zapravo ne dolazi kao iznenađenje. Dok najveća, najprometnija poljoprivredna tržišta u mojem području mogu biti prilično skupe, manje, tržište susjednih poljoprivrednika često imaš cijene koje su znatno niže od okolnih trgovina, posebno za ekološke proizvode i odgovorno uzgojeno jaja i meso.

Pročitaj članak: Mitologija tržišta poljoprivrednika – Atlantik

Jesu li poljoprivrednici tržišta u vašem području općenito jeftinija od okolnih supermarketa?

Povezano: 10 stvari koje ne treba reći na tržištu poljoprivrednika

(Slika: Emily Ho)