To je “Američki tjedan” u Aldi Germany, i Evo što prodaju

Tjedne teme trgovine u trgovinama obično ne rade ništa za mene. Kad tražim mlijeko i avokado, osobito me ne zanima hoće li menadžer trgovine zaista biti uzbuđen zbog Svjetskog prvenstva ili prtljažnika ovog tjedna – ali samo sam pronašao iznimku ovom pravilu. Očigledno je to “Američki tjedan” kod Aldija u Njemačkoj, a “američka hrana” koju prodaju oni su potpuno smiješni. U osnovi je Homer Simpson tjedan u Aldi Germany.

Očito ima mnogo govedine na prodaju tijekom Američkog tjedna. Ovo izgleda pošteno, jer mi čini jesti puno govedine. Tu su i čaše od maslaca od kikirikija, kokice, čokoladni muffini, žele grah, kolač od kolačića od prugastih punki Nutella i Oreo, mini brownies i u osnovi čitav niz slatkiša prekrivenih malim američkim zastavama. Dobivam hranu kome samo gledajući.

Evo što je još na izborniku.

(Slika: Aldi)

Jar s punim psa

Najznacajnija stvar za mene je ovaj jar pun vrućih pasa u vodi. Zašto su vrući psi u staklenku? Oni izgledaju kao znanstveni uzorak, a ako ste pokušali uzeti jedan iz staklenke, prsti će vam mirisati kao vrući psi za ostatak dana. Njemačka prodaje tona kobasice koja ne ulazi u staklenke, pa ne mogu shvatiti kako se vrući psi poskakuju kako plutaju u tavi.

(Slika: Aldi)

Umak od dva ulaza

Jednom kad dobijete svoj hot dog iz svoje staklenke, jasno da nema bolje preljev nego ovaj “američki” dva u jednom umaku. To je crijevo za zubnu cijev punu kečapa i majoneze, a izlazi iz cijevi prugaste kao AquaFresh.

(Slika: Aldi)

Američki umak

Aldi također ima američki umak u okusu roštilja ili “sendvič umaku”. Ne znam što je sendvič umak, a Aldi ne daje detalje. Oni samo kažu da je “idealna za hamburgere i sendviče”, a izgleda kao majoneza koja je malo zelena. Možda je mislio da ide zajedno s američkim užitkom od okusa od currya.

(Slika: Aldi)

Kolačići od krafne

Donji su laž. Ove “mini donut keksi” zapravo su hrskavi okrugli kolačići začinjeni kavom ili lješnjakom i umočeni u čokoladu tako da izgledaju poput krafne. Zvuče prilično dobro, ali ako ste očekivali mini krafnu, grickanje u jedno bi bilo veliko iznenađenje.

(Slika: Aldi)

Mini pite

To su sjajni. Opisani su kao kolači od slatkiša s punjenjem jabuka ili borovnice i izgledaju sladni i podržavam sve što vodi do sitnih pita na svijetu.

(Slika: Aldi)

Roštilj Marshmallows

Na trenutak sam se bojao da su marshmallows za roštiljanje bili marshmallows s umakom od BBQ, ali izgleda kao da su samo redoviti marshmallows.

(Slika: Aldi)

Američki palačinke

Također možete dobiti šest američkih palačinki u “pakiranju svježine”, ali ne bih to preporučio. U Njemačkoj nikad nisam uspio pronaći pristojan palačinka u američkom stilu, a ni jedan dobar slatkiš nikad nije izašao iz blister pakiranja. Palačinke za doručak u američkoj stilu mogu biti teško pronaći u inozemstvu. Njemačka ima “pfannkuchen”, što znači “pan kolač”, ali one su više poput crepija, a moj njemački učitelj inzistirao da nitko u njihovom pravom umu nikada neće pojesti jedan za doručak.

(Slika: Aldi)

Američki voćni sirup

U SAD-u zadani sirup od jabukovača je javor. U ovom američkom tjednu ne postoji sirup sirutka, ali možete dobiti “američki voćni sirup” u crnog ribizla, brusnice i borovnice. Sada pitam zašto nikada prije nisam mislio staviti sirup brusnice na palačinke, jer to zvuči fantastično.

Pogledajte sve proizvode “American Week” u Aldi Germany ovdje.