Thousand Island Dressing je zapravo vrlo poseban umak

Tisuću odjeće na otoku obično se ne smatra sofisticiranim. Povezujem ga s salatama odreske, deli sendvičima i country klubovima. (Idite naprijed i recite mi da vaš klub ima vrhunski kuhar i lokalni izvorni jelovnik, vjerujem vam, ali onaj od kojeg sam odrastao imao je tisuću otvora, salate, škriljevce i mastovske kapetanske vokale sa stranom maslac, drugim riječima, ukusna hrana.)

Izvanredan ili ne, preljev tisuću otoka je ukusan, slatki, tangy i kremasti. I volim recept s dobrom povratnom pričom.

Premda izvore odijevanja nikad nisu dokazani, volim priču s tisuću otoka na rijeci Sv. Lovre.

Čitaj više: Otajstvo tisuću otoka na Tisuću životinja

Što sam više pokušao istražiti izvorni recept, to sam zbunjeniji. Iako mi je rečeno da izvorni Thousand Island oblačenje nije imalo kiselog užitka, pronašao sam mnogo recepata koji su ga uključivali, a meni se svidjelo i uživam. Dodane su različite zelene stvari, uključujući masline, peršin, zelenu papriku, breskve i zelene luk. Neki su recepti uključivali crne masline ili crvene paprike. Drugi su pozivali na umak od Worcestershirea ili raznih vinova lica.

Što da radim? Pogledao sam u klasičnu kuharicu.

(Slika: Anne Wolfe Postic)

Moj Radost kuhanja je od 1973. godine. Naslijedila sam od moje majke koja je naposljetku odustala od kuharica i koristila kartice receptura. Recept je jednostavan, i napravio sam nekoliko promjena. Poziva za umak od 1/4 šalice ili ketchup. Bio je 1973. spreman za Sriracha? Nisam bio siguran, pa sam koristio polovicu Sriracha i pola ketchup. Dodao sam i četvrtinu šalice kiselog salveta, jer nisam mogao pomoći. Također sam dodao oko četvrtine šalice šećera. Na kraju sam dodao kapljicu mlijeka, jer volim kostimanje, gotovo kao umak za umak za sendvič.

(Slika: Anne Wolfe Postic)

Govoreći o umacima umakanja, ovo me dovodi do još jedne točke. Tisuću odijela od otoka, ili neka inačica, često se naziva ovaj ili onaj restoran “Specijalni umak”. U njemu je uključen i veliki sendvič Reuben, iako se na tom sendviču pojavljuje prilično duhovita rasprava koja se odnosi na Thousand Island, nasuprot ruskom preljevu. Moja omiljena umak od umakanja iz grouchova je i zove se “45 umak”, nakon godinu dana kada je usavršena.

Izrada vlastitog odijela od Radost kuhanja recept, uzeo sam ga na temelju ponovljenih testova okusa između moje i 45 umaka koje sam donio kući. (Da, osjetila sam prilično bolesnu do kraja mog eksperimenta, i oboje su sutradan bili bolji okus). Završio sam dodavanje ¼ šalice šećera – i mogao sam dodati još – jer to se činilo kao razlika između moje odijevanje i Groucho’s ukusni umak. Sljedeći put pokušat ću upotrijebiti slatki kiselak umjesto redovitog.

Tijekom svojeg istraživanja, također sam naučio da mnoga mjesta smatraju da je točkica od tisuću otoka temelj kamene salate, divan jelo koje se sastoji od velikog klina salate s ledenom ledom, na vrhu srezane rajčice, slanine i – sorry, y ‘ svi – ne Dressing Tisuću otoka. Plavi sir je jedini način da ide.

→ Moja ideja o savršenom klinu: Wedge i W (h) ine na Trgovini

Na kraju, ključni sastojci u odijevanju od tisuću otoka su majoneza, ketchup ili chili umak, tvrdo kuhano jaje i neka vrsta maslina. Ostalo je do kuhara!

Što se tiče ruske obrade od tisuću otoka … to je cijeli razgovor!

Tisuće receptura za preljev iz otoka s cijelog weba

  • Radost kuhanja – Ovo ima zeleni papar i žaru, ali nema užitka.
  • Mreža za hranu – Ovo je dobar osnovni recept, pozivajući na umak od chilija i ketchup.
  • Food.com – Ova verzija temelji se na Kraftovom receptu, jednostavnom i slatkom.
  • Allrecipes.com – Ova verzija dolazi od lokalnog Tisuću otoka i pretpostavlja se da je izvornik.
  • Epicurious.com – Ovaj recept Bon Appet uključuje kapara. yum!

Jeste li napravili odijelo od tisuću otoka? Koje su vaše osnovne sastojke?