Sushi priča: Povijest iza Kalifornije Roll

Kalifornijski roll: avokado, rakovica (ili vjerojatno “krab” imitacija rakova) i krastavac. To je jedan od prvih izbora za one koji ulaze u složenu zemlju sushija i klasičnu američku sushiju. Ali odakle je došlo? Kao što je otkrio Gourmet Live, odgovor je više nego samo u Kaliforniji.

Da, sveprisutni svitak je započeo u Kaliforniji, u restoranu u Little Tokyo susjedstvu Los Angelesa negdje 1960-ih. Međutim, inspiracija iza role ostaje sushi lore. Jedan račun nagovara kuharu da se okrene avokado, koji nije bio tradicionalni sushi sastojak u Japanu, kao zamjena za plavoperajnu tunu koja nije bila dostupna u Kaliforniji osim u vrhuncu sezone. Još jedna priča govori o kuharu koji namjerno stvara rol za američku klijentelu. Bez obzira na istinsku inspiraciju, svitak, zajedno s vanjskim stilom posluživanja s rižom izvana, postao je temelj američkog stila sushi.

I kako američka hrana ima tendenciju, kalifornijski pecivi sada se pojavljuju na sushi izbornicima širom svijeta. Provjerite cijelu povijest gurmanske uživo, kao i iznenađujuću povijest iza krab – stvari su bile daleko dulje od kalifornijskih role.

Čitaj više: Dekonstruiranje kalifornijske valjke na Gourmet Liveu

Povezano: Što je točno sushi??

(Slike: AMERICAN IMAGES INC./ GETTY IMAGES putem Gourmet Livea)