Sumo Citrus: Najslađi citrusi ikada?

Najprije sam čuo za ovo veliko, glatko, super-slatko agrumo na epizodi Good Food prošle veljače. Nažalost, u mojoj prodavaonici nije bilo Sumoovih citrusa, i čekala sam cijelu godinu da se vrate u sezonu i nastave moje pretraživanje. Zašto? Očigledno je da se ti citrusi moraju kušati da budu vjerovali.

Sumos je brak između mandarina i redovne naranče, križ koji je bio u djelu od 70-ih godina u Japanu (gdje se prodaje pod imenom Dekopon). Obujmite ga po vršnom čvoru i guste kožne ljuskice odmaknite od ploda. Sjeme bez voća unutar se kaže da se rastopiti u ustima.

David Karp, pomologa koji je intervjuirao Good Food, kaže da je razina šećera za ovaj plod s ljestvice. Morao je poduzeti dvostruku primjenu kada mu je refraktometar mjerio nevjerojatnu 20 brixa, što je očito nečuveno u plodu. No, to nije samo slatko: postoji kiselost koja uravnotežuje šećer i čini voće još ugodnijim.

Sad to ne zvuči dobro? Moj kolega Kitchn pisac Megan dogodio se prošle godine i također je dao entuzijastični pregled. Moram se uhvatiti za neke od tih plodova!

Sumo Citrus web site kaže da će sljedeća obrada citrusa biti dostupna početkom ove godine na Whole Foods na nacionalnoj razini, kao i specijalna tržišta i azijska tržišta diljem Kalifornije. Čuvajte oči.

Jeste li ikad isprobali Sumo citruse?

Više informacija o Sumo Citrusu
Sumo Citrus iz Suntreat
David Karp na Sumo Citrus iz dobre hrane
Dekopon doputovao u Kaliforniju David Karp u LA Timesu

Povezano: Napravite Limunovo prženje u mikrovalnoj

(Slika: Sumo Citrus)