Shopping za sastojke u Chicagu u Albany Parku: Andy’s Frucht Ranch i Al-Khyam Bakery

Recept za povrće kosa s muhamarra – naš novi omiljeni umočaj – od Supernatural Kuhanje Heidi Swanson nas je ovog vikenda poslao u četvrti Albany Park u Chicagu. Bili smo u potrazi za jednim autentičnim bliskoistočnim sastojkom – melandom melase. No, kao i obično, našli smo mnogo neodoljivih kupnji na maloj traci avencije Kedzie.

Naša prva stanica bila je Andy’s Fruit Ranch, gdje smo bili preplavljeni prekrasnim proizvodima i brzo počeli dodavati još stavki na naš vikend meni. Mali krastavci samo su molili da su ukiseljeni, a fava grah nam je predvidio zadovoljavajuće jelo od tjestenine u proljeće. Hrast svježih slanutka izgledao je tako pozvan i uskoro nas je tražio nove recepte.

Pored teško dostupnih proizvoda i raznih srednjevjekovnih sastojaka, Andy’s Fruit Stand nosi mnoge spajalice za trgovine. Također smo impresionirali izborom zanatskih piva.

Dalje, krenuli smo preko ulice u Al-Khyam Bakery. Našli smo naš melandni melazu i neku biljnu mariniranu pletenu mozzarelu, ali pravi nacrt je bio u pekarskoj sekciji. Bili smo sretni što smo rano tamo i našli svježe sjeme sezama i izlazili iz pećnice. Glupo smo samo kupili dva, koji su odmah nestali čim stignemo kući.

Kao i uvijek, ostavili smo da više želimo i planiramo svoj sljedeći izlet. Najbolji dio? Obje trgovine nalaze se samo nekoliko koraka od stanice Kedzie Brown Line.

  • Andy’s Fruit Ranch (4733 N. Kedzie Avenue, Chicago)
  • Al-Khyam Bakery (4738 N. Kedzie Avenue, Chicago)
  • Kabob s roštilja s Muhamarra Slatherom
  • Zeleni Garbanzos, stil Guggulua

Povezano: D.I.Y. Baba Ghanoush

(Slike: Joanna Miller)