Savjeti za zamrzavanje odmora (ili bilo koji dan) Cookies

Kolačići su jedna od najjednostavnijih stvari za skok na planiranje za blagdane. I većina receptura zamrzne lijepo. Dakle, ako imate prostor, i već imate preporučene alate za lakše pečenje, zašto ne počnete? Imamo nekoliko savjeta za zamrzavanje onih domaćih poslastica.

Imate dvije vrlo očite mogućnosti kada je riječ o zamrzavanju kolačića: prije pečenja ili poslije. Prije smo razgovarali o zamrzavanju tijesta za kolače (savršeno je za kontrolu dijela tijekom sezone bez blagdana), ali ako želite imati svježe pečene kolače za Djeda Božićnjaka i još uvijek želite nešto učiniti ispred vremena, to je sjajna ideja.

Za zamrzavanje tijesta:
• Uništite uniformne kuglice na listove kolačića (bez dodirivanja) i zamrznite ih sve dok ne ostane čvrsta.
• Stavite zamrznute kuglice u vrećicu za zamrzavanje i izvucite ih kad ste spremni ispeći.
• Kolačići s kolačima, koji izrezete iz zapisa, također su dobar izbor. Ovdje pročitajte sve o njima.

Za zamrzavanje kolačića:
• Provjerite jesu li kolačići potpuno ohlađeni prije zamrzavanja.
• Ako izrađujete tradicionalne kremete za šećer, preporučujemo zamrzavanje kolačića i zalijevanje kasnije. Ako ih zaista želite led, upotrijebite istu tehniku ​​kao i gornji dio tijesta. Zamrzni ih pojedinačno, na pločici s kolačićem, sve dok se glazura ne napuni tvrdi, a zatim ih stavite u vrećicu.
• Zamrzni kolačići sa slojem papira od pera ili pergamenta između njih. Za dodatnu zaštitu. uzmite slojeve i umotajte ih u plastičnu foliju prije stavljanja u vrećicu za zamrzavanje.
• Također možete koristiti papir za pergamenice koje ih ispečete kao omatanje između slojeva. Samo ga stavite u vrećicu, sloj na nekim kolačićima, presavijte papir, stavite više kolačića itd. Manje otpada! (Preskočimo dodatnu plastičnu foliju, osim ako ih ne zamrzujemo više od nekoliko dana.)
• Ako su kolačići donekle krhki, a bojite se da će se slomiti, stavite torbu za zamrzavanje punu kolačića u posudu za pečenje, tako da su rubovi kolačića zaštićeni.
• Napravite bar kolačiće! Prije nego ispeci, iscijedite posudu s pergamentom ili folijom, a zatim podignite cijelu posudu kolačića nakon što se ohladite. Zamotajte i zamrznite cijelu stvar – jednostavno i složive.

Recite nam svoje savjete u komentarima!

povezan: Recept: Najbolji izrezani šećerni kolačići

(Slika: član Flickra Denise Cross, licenciran za upotrebu pod Creative Commons)