Recept koji je napokon dobio mene uzbuđen o instant pot

Napokon se dogodilo – opsjednut sam svojom Instant Pot. U posljednja četiri dana napravio sam šest jela i ne mogu se zaustaviti. Namjeravam kuhati sve u kući koja nije spuštena.

Jedan recept koji me je zakačio na Instant Pot

Priznajem da sam kasno usvojio Instant Pot. Imam jedan prije nekoliko mjeseci i napravio rižu i juhu od leće. Iskreno, to jednostavno nije bilo super uzbudljivo (dragi čitatelj, je juha od leće ikad to uzbudljivo?). Znači, nekoliko mjeseci sam izišao iz grada i zaboravio sam sve o tome.

Zatim sam prolazio kroz staklenku sačuvanih limuna u trgovini koja me podsjetila na jedan od mojih omiljenih recepata za marokanski pileći tagine s konzerviranim limunom i zelenim maslinama. Svijetla je i slana i okusa, ali nisam to napravila u najmanje tri i pol godine.

Tada sam, prije bebe, moj suprug i ja potrošili puno više vremena za kuhanje. Vjerojatno smo napravili isti broj jela, ali one koje smo odabrali puno su duže od onoga što kuhamo. Napravili bi velika, složena jela koja su satima počela zavući. Kuhali bismo ih kad smo se vratili s posla i ne brinuli jesmo li jeli večeru u 10:30, ili bismo ih napravili tijekom vikenda i napravili cijeli dan shoppinga, kuhanja i jela. Takva se stvar ne slaže dobro s rasporedom našeg djeteta, tako da više ne radimo. Sigurno je ipak bilo ukusno.

Pogledao sam limune i pomislio na moj Instant Pot kod kuće. “Kladim se da bi to bilo dobro.”

Koristio sam recept od limuna i zelenog maslinovog pile od Knjiga o električnom pritisku Instant Pot Electric. Nije baš kao moj stari recept, ali sličan je, a ja sam još uvijek novi u Instant Pot, pa sam htjela upotrijebiti recept koji je bio dizajniran i testiran za taj stroj i imao je vrlo specifične upute o gumbima koji će gurati i kada ih gurnuti.

Pokušajte sa sličnim receptom: Instant pilići od limuna s zelenim maslinama iz Sur la Tablea

Vi dečki, bilo je fantastično. Piletina je bila vlažna i okusa i posve je kuhana tijekom 10 minuta kuhanja pod pritiskom. Moja omiljena “Volim ga, ali previše je potrebno kuhati” recept je trajao manje od pola sata. Odmah sam bio opsjednut.

Kupi: 6-kvart DUO, 100 dolara

Moj novi Instant Pot Journey

Svježe od uspjeha pilećeg limuna, počeo sam razmišljati o svim ostalim “posebnim prigodama” jelima koje više nikad ne stvaramo, poput doro wot pikantnog etiopskog pilećeg gulaša i misir wot pikantnog etiopskog gulaš od leće Saveur, i Julia Child’s bourguignon govedina.

Ja sam uzbudljiva osoba po prirodi, ali možda sam se malo oduzela. Ovaj vikend sam napravio pet puna Instant Pot jela u dva dana. Zvuči kao puno, ali zapravo nije bilo toliko dugo (zato što je duh, to je razlog zašto je IP tako velik). Ja sam vrećao i označio sve ostatke, a odjednom sam jedan od onih ljudi s dobro opskrbljenom ladicom predahnih zamrzivača.

Zasigurno je bilo više recepata. Naručio sam Melissa Clark Večera u Instantu, koja je puna receptura kao što su govedina bourguignon, osso buco i patka confit, i Urvashi Pitre’s Knjiga indijskih Instant Pot Cook. Moja omiljena stvar za narudžbu u indijskom restoranu je slanutak s špinatem, pa sam napravio svoj recept s palakom paneerom i zamijenio sir za slanutak. Bilo je prekrasno, a moj muž jako voli ovu kuharicu toliko ga je odnio da radi s njim i kaže da će sve kuhati u njemu, Julie i Julia-stil.

U premijernom danu kupio sam još jedan umetak za kuhanje Instant Pot, tako da mogu napraviti dvije stvari bez zaustavljanja i čišćenja lonca, jer to me stvarno usporilo.

Sad sam potpuno opsjednut mojim Instant Potom. Ona zaslužuje sve hype i još mnogo toga. Ovo je najbolje.

Koja je tvoja omiljena stvar za kuhanje u Instant Pot?