Prodao sam sve moje predmete da putujem u svijet. Evo što sam čuvao.

(Slika: Charity Burggraaf)

U dobi od četrdeset godina, zatrpala sam svoj život s devet kutije kako bih se zgrčila u podrumu prijatelja. Najgori dio bio je prodaja kuhinjske opreme koju sam skupio više od 25 godina da budem glumica za hranu. Od moje tagine do tajlandskog morta i zalutao u neobične posuđe, bilo je to pouka o tome koliko su alati za kuhanje dio onoga kako ja hranim dušu. Ali u mom novom nomadskom životu nisam imao mjesta za nebitnu efemeru, pa je u nečiji dom bilo sve – osim nekoliko odabranih stavki.

Počevši od putovanja, nosio sam mesni termometar i aparat za kavu Aeropress u mojoj torbi, misleći da ću biti pokriven. No, ubrzo sam otkrio da različiti kreveti, različiti apartmani i različiti gradovi postaju rutinski nakon nekog vremena, ali je loše opremljene kuhinje nemoguće pomiriti. Jedna je stvar za vikend daleko s nekoliko kuhanja gadgete, ili se bave nedostatkom, ali to je još jedan kada ste na cesti 24/7 bez datum završetka.

Dio moje duše umire svaki put kad pretražim Airbnb kuhinju za posuđe za koje mislim da je potrebno. Nema lopatice? Kakva je to okrutnost? Nemojte me započeti s tosterima.

povezan: Hrana-Ljubavnik’s Checklist za odabir AirBnB

(Slika: Steffani Cameron)

10 Osnovni alati za vaš Travel Kitchen Kit

Nakon 35 kuhinja u 15 zemalja za 20 mjeseci, moj kit za putovanja za kuhanje znatno je porastao, ali svi moji alati se uklapaju u jednu kockarnicu koja teži oko dva kilograma i mjeri samo 12 “x3” x4 “- stvarno! još mjesta za još nekoliko dodataka.

Što duže putujem, više vrijednosti shvaćam da ovaj komplet donosi. Volim objedovati na egzotičnim mjestima, ali jedini način na koji držim osjećaj “doma” je kroz kuhanje. Također, na mjestima poput Albanije i Azora, kvaliteta dostupnih proizvoda je tako nevjerojatna da ideja da se ne kuha s njim izgleda nevjerojatno glupo.

Postoje izbori za zupčanike koje ćete požaliti nakon što pokrenete dugoročne vožnje, ali dobro opremljena kuhinja neće biti među njima. To je posljednja stvar koju sam paket prije nego što napustim bilo koji grad, i prvo što sam raspakirao. Evo što nosim.

Savjet: Općenito volim planinarsku opremu za kuhanje jer je dizajniran za ljude koji vuče planine, pa proizvođači imaju na umu težinu, izdržljivost i prenosivost. Ako ne u planinarenju, kupujem online opremu, gdje specifikacije proizvoda navode težinu i veličinu stavke. Kad se ograničenje težine zrakoplovne kompanije svakodnevno pripremi, a ja vraćam na vrećicu iznad kamenih ploča i rubova, svaki broj gramova.

Kako napraviti Aeropress kavu

(Slika kredita: Leela Cyd)

1. Aeropress Coffee Press

Volim europsku kulturnu kavu na pločniku i kafiću, ali i dalje volim kavu “kod kuće”. Izrađena od neizbrisivog snažnog plastičnog materijala, Aeropress teži više od prskajućeg konusa, ali je preživio 40 letova i 15 zemalja. Koristim metalni filtar i filtar za papir i ostali pribor. Novina s ručnim brusilom brzo je odštampana, a sada kupujem lokalno pečeni grah ili pak pakiran Illy ili Lavazza.

2. Mesni termometar

Kada koristite različite peći svakih nekoliko tjedana, nikada ne znate jesu li pravilno kalibrirani, termometar je neprocjenjiv. Od pečenja kruha do prženja mesa i sve drugo ovisno o temperaturi, digitalni mesni termometar znači da se nikada ne pitate je li to učinjeno. Bonus: Lagan i lagan za korištenje.

3. Kuhar kuhar

Moja najveća frustracija u prvih šest mjeseci putovanja nikad nije imala oštre noževe. Nožem od 8 inča koji sam kupio u maloprodajnoj trgovini, spasio me je vrijeme i opet. S plastičnom omotom za nož, ne trebam nož.

Savjet: Kuharica mi je podučila veliki trik za izoštravanje. Da biste izrežili bilo koji nož, okrenite keramičku šalicu okrenutom prema gore i povucite preko neuljuljenog ruba dna kao “oštrenje kamena”. Nije pro-level honing, ali pomaže u štipanje.

Najbolji alat za minimalističku kuhinju

(Slika: Kelli Foster)

4. Veggie čistač

Možda nevažno za neke, ali volim moje i to je zapanjujuće koliko malo kuhinja ima dobre. Uz uklanjanje povrća, također ga koristim za brijanje sirnih kovrča u salate i omelette.

5. Silikonske kliješta

Zbog slanine, očito. Ali također, tako svestran! Kod najamnina s nepristupačnim pržilicama, ali bez žlica ili špulica, silikonske čeljusti bile su moje spašavajuće milosti. Imala sam kuhinje bez ručnika za čaj ili držača posuđa i trebala sam izvaditi vruće kruh i posude iz pećnice – noževi za hvatanje, nož za stabiliziranje dna. Nomad se prilagođava! Tongs su neophodni za prženje bilo što ili kuhanje mesa.

6 načina korištenja Microplane

(Slika: Christine Gallary)

6. Microplane

Prihvaćeni kao dar, proizvela je Microplane za alate koji nikada ne bih kupio, ali sada ih koristim na tjednoj osnovi za namatanje sira za tjesteninu, zesting limuna za prženje i marinade, i rešetanje đumbira i češnjaka za azijske recepte. Kad je žena iz Oaxacana Zapoteca u središnjem Meksiku dala čokoladu od čokolade koju sam pržila i mljeveno, koristila sam mikroplanu da bih ga nabavio za najbolju vruću čokoladu mog života.

Ovo je jedini vinski otvarač koji vam treba

(Slika: Emma Christensen)

7. Corkscrew

Bezbroj mjesta imaju loše korpuse koji vode do lomljenih čepova ili usitnjenih bočica. Samo me vjerujte i donesi svoje. Dobar konobar čekić, i znajući kako ga koristiti, čini život bolji kao ljubitelj vina.

8. Može Otvarač

Živjela sam bez jednog od ovih, budući da izbjegavam konzerviranu hranu i jednostavno kupim svježe, ali ako volite bilo kakvu konzerviranu hranu, trebat će vam otvarač, jer 90 posto mojih smještajnih kapaciteta im nedostaje.

9. Leatherman Multitool

Od slomljenih lončastih poklopaca do iskrivljene kantice za limenke i labavih ručaka na loncima, moj multitool je mjesto na kojem se obraćam kad stvari postanu čudne u kuhinji – ili drugdje u putovanjima. Koristim Leatherman multitool s kliještima, pilom, oštrim nožem, odvijačima, škarama i još mnogo toga. Ne, nisam moja odgovornost popraviti tava s okretnom ručicom, ali ako želim uživati ​​u kuhanju s njom tri tjedna, to je upravo ono što radim.

10. Četka za kolače

Moj najnoviji dodatak mojoj torbi je silikonska četka za kolače. Izuzetno je za prženje mesa, ali sam je izvorno kupio za kruh kolača s slanim maslinovim uljem, ovisnosti koju sam stekao u južnom Balkanu s maslinama. To je veličanstvena stvar o ovom dugotrajnom životu putovanja: nikada ne znam kakva će moja sljedeća hrana biti ljubav. Slano maslinovo ulje na tost – tko je znao?

4 Više alata koje razmišljam o mojoj kuhinjskoj kuhinji

  • Sklopiva lopatica: U posljednje vrijeme sam imao mjesta, bez lopatica, a jedna od mojih najdražih hrana za konzumaciju je pretjerano lagano jaje pa je borba stvarna. A onda postoji i ovaj čudan trend bezstickih tava gdje vlasnik Airbnba ne uključuje plastične ili gumene posuđe. Moj integritet kao kuhar neće dopustiti da budem onaj koji je ogrebotina!
  • Silpat list: Tko je sada hrana snob, zar ne? Ja znam ja znam. U mom starom životu koristio bih pergameni papir, ali kupnja pergamena (ili čak i pronalaženje) je smiješna. Ne mogu koristiti Silpat za kuhanje en papillota, ali svakako mogu uživati ​​u neugodnoj blaženosti pečenja s njom.
  • Silikonske rukavice, u obliku školjke: Šiljatne rukavice od silikonske pećnice bit će neizmjerno korisne jer mnoga mjesta ne uključuju štitnike za pećnice, pa čak ni čajne ručnike. Ispod tri unce za par, vrijedi dodati u moj kit i neće me mjeriti.
  • Pakiranje hrane za pčelinji vosak: Skladištenje hrane gnjavaža je u Airbnbs jer postoje rijetki spremnici za pohranu ili plastični omot. Trgovačke torbe često nisu sigurne u hranu. Jedna ili dva pakiranja pčelinjeg voska omogućuju da izbjegavam kupnju plastičnih materijala, a time i ekološki odgovorna.

Imate li kit za putne kuhinje? Što je u vašem sandučiću?