Pregled trgovine: Penzeys začini

Ako ste naručili samo Penzeys Spices online i nikad niste bili u trgovini od opeke, molimo preporučujemo da vidite postoji li jedan u vašem području. Za domaće kuhare poput nas, posjećivanje trgovine bilo je kao dijete u trgovini slatkišima!

Prva stvar koja me je pogodila kad sam ušla u svoju arlingtonsku trgovinu izvan Bostona bio je, naravno, aroma. Možda mislite da bi toliko različitih začina u jednoj sobi završilo sukobljavanje jedni s drugima, ali umjesto toga samo je mirisalo nebesko.

Većina začina su bili raspoređeni u skupinama. Imate začine za pečenje, vrste čilija, razne mješavine začina i suhe bilje sve u svojim sekcijama. Svi začini koji se ne uklapaju u određenu kategoriju prikazani su abecednim redom uz jedan zid. Za nas je ovo pravi riznica jer je održavao mnogo jela koje rijetko vidimo, poput piskavice i suma.

U svim sekcijama, svaka pojedina biljka ili začinsko bilje bio je jasno označen i imao je opis njezina okusa i uobičajenih namjena. Postavljena je sitna zdjela začina, tako da biste mogli poželjeti, ili čak imati okus ako želite. To me natjeralo da shvatim koliko često moramo pogoditi kako će biljka mirisati i okusiti prije kupnje i kako to iskustvo nije zadovoljno.

Žena koja je vodila trgovinu dan odlaska bila je nevjerojatno poznata i za sve proizvode i kako ih koristiti. Čula sam joj davanje savjeta nekoliko kupaca o tome kako koristiti određenu začin i preporučujući začina ide s raznim jelima. Kada je to bio naš red, ona je razgovarala i pitala što namjeravamo učiniti s našom kupnjom (samo one pušene paprike tog dana).

Budući da je u Penzeysu, ove biljke i začine dolaze živi. Također je takav luksuz da ih ima toliko na jednom mjestu! Mogao sam ostati satima, samo njuškati i zamišljati ono što mogu kuhati.

Postoji li Penzeys blizu mjesta gdje živite? Ako ne, postoji li još jedna spremište za spice koju preporučujete?

• Penzeys Spices, 1293 Massachusetts Ave, Arlington, Massachusetts 02476
• Za potpuni popis lokacija trgovina Penzey, posjetite početnu stranicu Penzeys Spices

Povezano: Vikend projekt: Čaranje Spice ormarića

(Slika: Emma Christensen za Kitchn)