Pregled proizvoda: CUTCO Santoku Knife

Kad sam dobio CUTCO santoku nož kako bih pregledao, iskreno nisam siguran što očekivati. Ja već posjedujem nekoliko low-end (Macy’s glavni blow-out prodaju) santoku noževi i nisam imala ikakvih problema s njima. Tek kad sam napravio prvu posjekotinu s ovim CUTCO nožem, konačno sam shvatio što se sve to zbunjuje.

Kad sam prvi put izvadio zaštitni poklopac i vidio blistavu i bezumanu oštricu oštrice, odmah sam impresioniran i zainteresiran. Iskreno nisam mogao čekati dok nisam mogao staviti ovaj nož na ispitivanje na mekoj zelene rajčice i vidjeti kako je to rješavao tipično težak izazov za glup nož.

Prvo, prvo, ipak: Nož ima dobru težinu i osjećaj čvrst u ruci. Nož a je puni šuplji nož koji se mjeri 7 inča (i dostupan je i od 5 inča) i izrađen je od visoko čelika čelika otpornih na mrlje. Ručka je izrađena od perilice-sigurne, termo-smole materijala koji neće čip, ispucati ili apsorbirati vlagu. Oni su također otporni na mrlje! Ručke dolaze u Pearl ili Classic izvedbi (C lassic završetak na slici gore).

Značajke uključuju punu tang konstrukciju noževa. Čelične oštrice zapravo nose cijelu dužinu noža i ostaju pričvršćene na ručku kroz trostruke zakovice. CUTCO je svojim rukohvatom skovao ručno “ručno savršeno” ručno jer je dizajniran tako da odgovara lijevim, desnim, malim ili velikim rukama i moram se složiti. Nisam pokušao prilagoditi ručicu ili čak i drugi pogodak ako je to bilo udobno jer je to odmah bio.

Kada je došlo do stavljanja noža na test, moram reći, nož s CUTCO santoku izrezan je ravno kroz rajčicu, prije nego što sam čak primijetio da je to sve prolazno. Vidio sam kako noževi razbiju rajčicu na ploči za rezanje ako nisu dovoljno oštri i da to uopće nije problem. Oštrica je klizila s lakoćom i izuzetnom preciznošću. Zatim sam kuhao kozice i svaki je komad temeljito i ravnomjerno izrežen. Nije bilo grubih sjeckanih komada zbog oštrice koja je prožeta točno vrijednom i ekstremnom lakoćom.

• Pronađi: Santoku noževi CUTCO-a, specifične cijene na zahtjev CUTCO-a, ali općenito pokreću 99 dolara za 7-inčni i 87 dolara za 5-inčni.

Imate li CUTCO noževe? Što mislite o njima? Vrijedni su za njihovu cijenu?

Više posuđa Recenzije:
• Pregled: Classic Wave Knife iz Wüsthofa
• Pregled proizvoda: Emeril Pro pribor za jelo

Apartment Therapy Media poduzima sve napore kako bi ispitao i pregledao proizvode prilično i transparentno. Stavovi izraženi u ovoj recenziji predstavljaju osobne stavove recenzenta i ovaj pojedini pregled proizvoda nije sponzoriran ili plaćen ni na koji način od strane proizvođača ili agenta koji rade u njihovo ime. Međutim, proizvođač nam je dao proizvod za testiranje i pregled.

(Slike: Kristen Lubbe)