Pogledajte Miami kroz oči nagrađivanog šefa Michelle Bernstein

Kada mislite na Miami, što mislite o? Mjesto za uhvatiti neke zrake s frosty napitak u ruci i milja pješčane plaže na nogama? Mjesto gdje plesni salsa i međunarodni okusi stvaraju opipljivu energiju i cvrčanje noćnu scenu? To je Miami koji vidite u filmovima i čujete o pjesmama. Ovo je Miami koji svi znaju.

No, Miami je mnogo više od ovoga – pogotovo kada je u pitanju hrana. Idite naprijed i smrznite piña colada, ali ne zaustavite se tamo. Vani je cijeli svijet kuhinja, od Latinska fuzija gura da kuhar Eileen Andrade kuha u West Kendallu kosher babki, napravljen u rezervnom industrijskom prostoru u Wynwood Arts District.

I nemoguće je govoriti o hrani i Miamiu u istom razgovoru i ne misliti na kuhara Michelle Bernstein. Dobitnik nagrade James Beard, autor i domaći Miami dobio je široku priznanja za svoj jednostavan, ali okusan pristup i prilično je postao ime domaćinstva tijekom godina.

Još uvijek zauzima posao u kuhinji s kafićem Crumb na Pergamenu, u Miami Design Districtu, koju vodi zajedno s mužem i poslovnim partnerom Davidom Martinezom, a također je domaćin lokalnog kanala Channel 10 SoFlo Taste i nagrade Emmy, pobjedničku seriju Provjerite, molim! Južnoj Floridi na PBS-u. Drugim riječima, ona je stručnjak za kuhinju Južne Floride i očigledan izbor da podijelite sve o ljubavi prema Miamiu.

(Slika: Michael Pisarri)

Moj suprug i ja se preselili na Upper East Side u Miamiju prije 12 godina kada smo bili spremni otvoriti naš prvi restoran. Kuće u ovom dijelu Miami-a definitivno imaju više moderne arhitektonske atmosfere, a ulice su popunjene suvremenim trgovinama i velikim individualnim restoranima, no ipak je nevjerojatno zgodan: Mi smo osam minuta od zračne luke i šest minuta od Miami Plaža.

Pronašli smo savršeni prostor koji je bio pristupačan i jednostavan za obnovu i postao je Michys. I isti tjedan pronašli smo kuću za naš restoran, pronašli smo kuću za sebe koja je doslovno bila pet minuta vožnje biciklom od Michys. To je mala kuća iz 1930-ih s kliznim staklena vrata, cvjetnice voćaka i mir – nešto za koje se zaista veselite kada ste u restoranu! I najbolje od svega, naš sin, Zach, može voziti po susjedstvu i braniti cvijeće za njegovu zbirku, a da se ne uzvikuje svakodnevno.

Ali ovo je samo jedan mali kutak.

(Slika: Daniel Azoulay)

(Slika: Daniel Azoulay)

Brzo vožnje kroz užurbano središte grada ukazuju na izvanredan dizajn tornja Freedom, na naš Ellis Island of the South. Samo nekoliko blokova udaljen je naš novi Perez Art Museum Miami – njegov krajolik tako moderan i prekrasan, gotovo da čak i ne morate hodati unutra kako biste vidjeli umjetničko djelo, jer ono što ćete svjedočiti vani ostavit će vam zauzet satima na kraju , Čak je i restoran na rivi Verde pod visećim biljkama iskustvo.

(Slika: Tara Donne)

(Slika: Tara Donne)

(Slika: Tara Donne)

Za mene, centar grada je slatko središte našeg grada – pogotovo Wynwood, samo pet minuta sjeverozapadno. Prije nekoliko godina, veliki pokojni Tony Goldman, kojeg sam smatrao dragim prijateljem, stvorio je Wynwood zidove, urbani park ispunjen zidom umjetnika iz cijelog svijeta i imao je predviđanje da razvije velik dio područja.

Postao je utočište za pješake, međunarodne putnike i, najbolje od svega, obitelji – ljubazno je voljeti da uzme našeg sina za sladoled, šetnje i pogled na njegov omiljeni zid cvijeta. Zak Bakar je otvorio svoja vrata i promijenio način na koji je cijeli grad pogledao i jeli kruh i bliskoistočnu hranu, kao što smo to znali. Kad je kuhar Brad Kilgore otvorio Alter, doista je otvorio naše umove novoj kuhinji iskusnom kroz njegove oči i nepce.

(Slika: Tara Donne)

(Slika: Tara Donne)

(Slika: Tara Donne)

Ali dok je Wynwood strašan, nemojte propustiti mjesto koje ima ono što smatram najtoplijom vibracijom, zvukovima, kulturom i tuku. Mi ga lokalni stanovnici nazivaju La Sawesera, Calle Ocho ili Little Havana, a vi jednostavno ne možete plesati, smiješiti se i neodoljiv. Domino park je središte svega gdje ćete naći domaće igrače domino i šah, ali nemojte govoriti, nemojte pitati, molim te, nemoj prekidati njihovu koncentraciju – vjerujte mi!

Budući da sam prije mogla doći do šaltera, jedeš u Little Havana’s La Camaronera Seafood Joint & Fish Market. Ti prženi škampi najbolji su na svijetu – umočite ih u umaku od tartara i njihov poseban umak od habanera i Oh covjece! I pobrinite se da ih pokušate Minuta sendviči – mala fileta od žutog kraka pržena do apsolutnog savršenstva između mekanih kubanskih sendvičastih peciva s lukom, ketchupom i tko zna što još, ali iskreno nećete brinuti nakon jednog ugriza.

Zgrabite sok (ili dva ili tri) u El Palacio de los Jugos i, usput, ako ste za dobrim Lechón asadoom (svinjska svinja), imaju to i sve najbolje kubanske pratnje koje biste mogli poželjeti.

Moj suprug i ja spaljujemo kalorije i energičnu ples u Hoy Como Ayer (mislim: nostalgija, salsa, povijesni i kubanski). Nikad ne znaš kome ćeš se udaljiti ili kakav nevjerojatan bend može igrati, od Spam Allstarsa ​​do Albite. Lopta i lanac je još jedan omiljeni ili naš. Bit ću iskren – jednom kad doslovno ne napustim plesni podij, dok ne ostane ništa od mene.

(Slika kredita: Iwan Baan)

(Slika: Knauss Berry Farms)

Kao zauzet šef, supruga i majka, stvarno ne dobivam mnogo vremena, ali kad je obitelj vrijeme smo spustili prozore u automobil i krenuli prema jugu. Nećete naći iznenađujuće što volim biti blizu uzgajališta i voćnih i povrtnih stabala i sve to u najljepšoj sezoni. Kada se fer dio zemlje zamrzava i prekriva snijegom, rastemo naše najbolje proizvode.

Kao mladić, mama i tata će nas odvesti do farme Knaus Berry, koja se nije promijenila. Možete odabrati sunčane ljuske od jagoda ili ih samo uzeti pints od kuće, pijuckati od najdeblji, najukusnijih milkshakes napravio sa najslađim od bobica, i naravno, čekati u redu za najpoznatiji sticky buns u svim Južnoj Floridi. Dobro je čekati, čak i na kiši.

Onda krenimo prema Fairchild tropskom botaničkom vrtu s više od 80 hektara tropskih biljaka, cikada, cvjetnica i nevjerojatne umjetničke izložbe. Također volim druženje s prijateljima i kuhara u Parku voća i začina, koji ima 500 vrsta voća, povrća i začina; to je umom.

(Slika: Tara Donne)

(Slika: Tara Donne)

(Slika: Tara Donne)

Kao što ćete vidjeti do sada, Miami doista ima toliko toga za ponuditi, a svaki njegov dio ima svoj jezik, boju, živost i okus. Ipak, ono što smo najpoznatiji i za što apsolutno svi dolaze ovamo jest Miami Beach.

Otkad sam imala oko 8 godina, odlazim u At Juice Bar, instituciju koju samo lokalni stanovnici znaju, a nema ničeg bolje da započnete dan na plaži. Atena čine najbolje voćne salate koje nadvisuju ono što mogu opisati samo kao ambrosiju (nektar od svih voća koje svakodnevno napije, ružičasto, slatko i nevjerojatno ukusno). Nitko ne voli sok kao oni – dobiti pola galona, ​​baciti ga u svoj hladnjak i krenuti prema pijesku.

Zatim, zaustavite se u Joe’s Take Awayu (kao što svi mi činimo), popunite kamene rakove i prženu piletinu i prijeđite na South Pointe Park. Postoje psi koji igraju Frisbee sa svojim vlasnicima; djeca na rollerblades; najtopliji skateboards (i tijela na njima jahanje), pogled na luku i brodove; i veliki park za djecu s vodenim igrama, brdima da se kotrljaju i klize kako bi ih zauzeli satima dok si ležao na deku, upijao sunce i uživao u pikniku. Najudaljenija točka na plaži je naš omiljeni gradnji dvoraca, duge šetnje i skakanje u oceanu da se ohladi.

(Slika: Pascal Depuhl)

(Slika: Jesse Bratter)

Ali zadržite – ne idite kući još!

Idite u Centar za novi svijet i nećete vjerovati u oči. Frank Gehry je dizajnirao nešto tako zadivljujuće, tako moderno da stvarno ne želite propustiti. Bilo da voliš simfoniju ili ne, moraš zaustaviti. Unutrašnjost je doista lijepa, ali istinski izvlačenje je vani. Ima prekrasan park od 2,5 hektara, a najbolji dio je što vani posjetitelji mogu doživjeti žive zidove odabranih događaja tijekom cijele sezone projicirane na fasadu zgrade. I pogodi što? Slobodno je!

Ovo je moj Miami, grad koji me ovdje čuvao sve ove godine, ne samo da mi je mozak zabavljao, već i moja duša; čuvanje moje obitelji siguran i sretan, a moj nepce je oduševio i nadahnuo.

Ovo je četvrta inačica našeg novog serijala Bite-Sized Guide, vaš vodič za destinacije blizu i daleko za kuhare koji vole hranu i hranue istražiti svijet. Vidjeti cijeli vodič u Miami ovdje, uključujući recepte, šetnju po Brickellu i posjete lokalnim kuharima koji voleali na svoje favorite. Sretna putovanja!