Pita vs. Tart: Koja je razlika?

Naša Pie Bakeoff je u punom zamahu (jeste li ušli u vaš najbolji pita još?) Za sljedećih nekoliko tjedana smo pokrenuli postove svaki dan s receptima, savjeti i inspiracije, i uskoro ćemo početi objavljivati ​​unose iz natječaja.

Postavljeno je pitanje, Mogu li u kolač ući u kolač? Odgovor je da. Dok pite i kolači su dvije različite stvari, oni su dovoljno blizu rođaci da ćemo ih prihvatiti oboje. Galeta je još jedan rođak koji je pozvan na zabavu. Svi su to pečeni deserti, umotani u kore i punjeni slatkom. Sada, za malo pouke o razlikama između njih.

Pita je slatka ili ukusna jela s korom i punjenjem. Strane torte ili tave su nagnute. Može imati samo dno, samo vrh, ili oba dno i vrh kore. Pita je tradicionalno načinjena od brašna, soli, hladne vode i lardo (ili skraćivanja), ali mnogi recepti od krekiranog tijesta koriste kombinaciju masnoća, kao što su maslac, lardo ili skraćivanje biljke ili samo maslac. Cilj je čista, prljavština kora. Pite se poslužuju ravno iz posude u kojoj su pečene.

Kolač je slatka ili ukusna jela s plitkim stranama i samo dnu kore. Kistovi od tartara obično su izrađeni od tijesta tijesta: tradicionalno brašno, neželjeni maslac, hladna voda, a ponekad i šećer. Cilj je čvrsta, mrvica. Torte se peče u tavi s odstranjivim dnom, ili u tijestu od tjestenine na vrhu lima za pečenje kako bi se moglo odmrznuti prije posluživanja.

Galeta okruglog tijesta je omotan i voćni slatkiš koji se peče na ploči za pečenje. Vrlo je lako napraviti jer su praktički bez oblika. Galeta od marelica na slici gore iz moje kuharice, The Greyston Bakery Cookbook.

povezan:
• Tri receptura za pita kora
• Klasični recept (i video): Pate Brisée Marthe Stewart
(slike: Strawberry Tart od John Kelly iz The Greyston Bakery Kuharica, Pecan Pie preko flickr član muzejuhecity licenciran pod Creative Commons)