Pet stvari koje možete učiniti sada da biste se pripremili za zahvalnicu

Imate zahvalnosti u svojoj kući ove godine? Ako ste poput nas onda ste već počeli osjećati tu neobičnu mješavinu uzbuđenja i stresa. Naravno da će tjedan zahvalnosti biti bijesan crtica, bez obzira koliko se pripremate i planirate unaprijed. Ali postoji nekoliko stvari koje možete učiniti sada, što će vam pomoći smanjiti pritisak na veliki dan.

Izradite svoj glavni plan: Taj proces počinje odlučivanjem tko dolazi, što donose i što vam je ostalo. Tada je stvar otkrivanja onoga što se može učiniti unaprijed i sve to u vremenskoj traci. Preporučujem povećanja od tri tjedna, dva tjedna, tjedan dana, tri dana, dan prije i dan. Ovisno o vašem stilu organiziranja, to će izgledati kao grafikon ORG za NASA ili željeni album. Bitno je utvrditi što se može učiniti unaprijed, a zatim se držati vašeg plana.

Skupite svoje recepte i započnite s kupnjom: Okružite svoje recepte i napravite popis potrebnih sastojaka. Sada počnite kupovati za zamrznute artikle. I dalje će biti last minute kupovina, ali na taj ćete način završiti u brzoj traci ili nećete morati trčati s tržišta ili tržišta u potrazi za popularnom stavkom koja svatko ponestane. Podignite šećer, brašno, maslac, konzerviranu robu i začine. Provjerite svoj bar i vrećicu, i razmislite o stvarima kao što su dodatni svijećnjaci, toaletni papir i ostali neprehrambeni proizvodi.

Zamrzivač naprijed: Bilo bi sve što se može učiniti naprijed i neće biti povrijeđeno za nekoliko tjedana u zamrzivaču. Konkretno: pita kola ili kolačići, domaći sladoled, zaliha za umak, te neke juhe i pate.

Stol: Ocijenite svoje ploče, naočale i srebrne predmete i shvatite hoćete li kupiti ili posuditi više. Provjerite na posluživanje komada kao dobro. Pranje i glačajte sve stolnjake i salvete (ili odnesite na suho čišćenje.) Ako je vaš popis gostiju prilično stabilan i idete malo formalno, možete napraviti svoje mjesto kartice. Zapravo, većina lukavih stvari može se i sada učiniti.

Naručite Tursku: Ili pršut ili patka ili što god vam je glavni protein ako planirate poslužiti svježe. (Ako idete smrznuti put i imate sobu u svom zamrzivaču, pogledajte gore.)

Dan zahvalnosti je puno posla, ali ako ste kuhar, može biti i zabavno. Pogotovo ako uklonite neki od nepotrebnih stresa tako što ćete biti pripremljeni i čarape prije vremena.

Koje savjete imate za pripremu za Dan zahvalnosti?

(Slika: Dana Velden)