Pečena konzervirana rajčica od minimalista iz NY Times Dining Section 02.27.08

Današnja blagavaonica bila je sve o restoranima diljem zemlje, ali još uvijek je bilo dovoljno za kuhare za boravak kod kuće. Ovdje su najvažniji dijelovi ovog tjedna Dining In komada u sekciji New York Times Dining.

Lijek je u pećnici – Prvo, Mark Bittman prati novu ljubav prema suncem sušenim rajčicama s još jednom sezonskom rajčicom: konzervirane rajčice pečene u pećnici za dublje okuse. To zvuči kao veliki trik – tko je to pokušao? On stvara zimsku juhu od rajčice da pokaže svoj okus.

Više niže, uključujući i zašto je kuhanje više otkriva od seksa (prema Alexu Witchelu)…

• Racket u kuhinji, Ruckus u krevetiću: Kuhanje s djetetom u kući je nervozna – nema više šljuka pizza i slamming peći. Kuhanje za tri – tiho. Keith Dixon nudi miran recepti za riblju juhu s komodernom i Pernodom i pečenim piletinom s salonom od skuta, trava, bobice i češnjaka.

• Pravilo koje samo čeka da se razbije: Eric Asimov kaže da crveno vino i kamenice zapravo idu zajedno.

• Jedan pot: Meatball kobasice (Soutzoukakia Smyrneika): Jeste li voljeli ove One Pot recepti koliko smo mi? Ovaj recept za grčke mesne okruglice s okusom luka, češnjaka, kuma, cimeta, pimenta i oraščića ide na naš popis za napraviti.

• Pivo s prošlošću i budućnošću: Alex Witchel kaže da je kuhanje za ljude više otkriveno od jednogodišnjeg štanda i čini poljsko Hunterov Choucroute (Bigos), srdačna zimska kobasica.

(Top image: Evan Sung za New York Times)