Pametna značajka na vašem instant potu, vjerojatno ne koristite

Svakodnevno izgleda da Instant Pot postaje sve čudesniji. Mislim, što to može ne čini? Instant Pot zamijenio je kuhala za rižu, spore kuhala i kuhala pod pritiskom u cijeloj zemlji, a milijuni Amerikanaca razmišljali su o tome kako napraviti jogurt. Čak možete koristiti i Instant Pot kako biste napravili vlastito vino. (Da stvarno.)

No, postoji jedan jednostavan, očigledan – jednom-ti-think-about-it trik koji čini Instant potke još više prikladan: Možete koristiti ručke za držanje poklopca.

(Slika: Kelli Foster)

Suočavanje s lončićima tijekom kuhanja može biti razbjesnilo, a to je istina o ljepušanoj bilo kojoj vrsti kuhinjske aparate. Podvodnici poklopaca postaju neuredni ili vrući i prekriveni kondenziranjem, a kada skinete poklopac, često ste ga držali i gledate oko mjesta gdje ćete ga staviti na mjesto gdje se stvari neće mokra ili prljave, sam prljav.

To je problem uobičajeno kod kuhala za riže, spore kuhala, nizozemskih peći, umivaonika, štednjaka i u osnovi sve u kuhinji koja ima poklopac. Ali to nije problem s Instant Pot, jer Lifehacker’s A.A. Newton ističe da je Instant Pot dizajniran za držanje vlastitog poklopca.

Poklopac Instant Pot ima malo rubova na stranama, koje sam svakako uvijek vidio kao ručke, iako pokrov već ima veliku, očiglednu ručku na vrhu. A ako želite skinuti poklopac tijekom kuhanja, možete ga staviti u odgovarajuću karticu na strani Instant Pot. Oni su iste veličine i dobro se uklapaju. Instant Pot dolazi čak i s malom plastičnom posudicom koja se spušta prema leđima i zahvaća kondenzaciju koja se spušta.

Držač za držanje poklopca je sjajno jednostavan i koristan dizajn. Zašto ostali spori kuhari nemaju tu značajku? Izgleda tako prikladno. Kada vidite držač za držanje poklopca u akciji, čini se nevjerojatno očiglednim, ali to je jasno vijest za puno ljudi. (Ja sam uključen.) Dakle, sljedeći put kad upotrijebite Instant pot pred svojim prijateljima, samo ležerno položite poklopac u ručku kao što je Instant Pot namijenjen. Svatko će misliti da ste apsolutni genij.

Jeste li znali za ovu značajku Instant Pot?