Ovo je najpopularniji limunski recept na Pinterestu

(Slika: Averie Cooks)

Limuni su uvijek dobra stvar oko sebe. Šljunka soka od limuna dodaje kvasac i osvježava okuse u svemu od koktela do povrća, a čak ih možete upotrijebiti kako biste praktički čistili sve što je u vašoj kuhinji. Kad se vrijeme počne zagrijavati, u biti želim da sve bude okusom limuna. Vrijeme je za limunadu, bombona limuna, a posebno za tortu od limuna.

Nisam jedina osoba opsjednuta tortom od limuna, čini se. Na Pinterestu ima mnogo recepata s limunom, a ovaj recept od limuna od Averie Sunshine od Averie Cooks je najpopularniji od svih njih. Spremljeno je 90.000 puta, a lako je vidjeti zašto je tako popularna. Fotografije su tako svijetle i žute, osjećam se kao da trebam staviti krema za sunčanje da ih pogledam.

Kolač je dizajniran kao kopija Starbucksovog kolača od limuna, koji je jedan od najboljih kolača koje možete dobiti u Starbucksu. To je vlažan i kolač, a mala školjka šećerne glazure na vrhu ima zadovoljavajuće škripanje.

Rekreacija tog kolača od limuna je popularan napor za hranu blogera svijeta. Ako krenete u google “Starbucks limun torta”, naći ćete desetke recepata za kopiranje, od kojih su svi malo drugačiji. Kolač od limuna zvuči kao da bi to trebalo biti lako, ali tijesto puno posla i eksperimentiranja. Koristite li cijela jaja ili samo žumance? Kolač od brašna ili višenamjenskog brašna? I to je prije nego što se uključite u pitanje soka limuna i zest, i shvatiti koliko glazura je pravi iznos.

Bloger iza Averie Cooks kaže da je ovaj recept rezultat višegodišnjih pokušaja i neuspjeha da se postigne limunov kruh koji je ukusan poput Starbucksovih – i nakon svega toga istraživanja i razvoja, recept koji je došla je prilično jednostavna. Trebate samo jednu zdjelu, a možete ga miješati bez miksera. Ako imate ekstrakt limuna, vjerojatno imate sve što vam je potrebno kako bi ovaj kolač u vašoj kući upravo sada.

Recept koristi ekstrakt limuna umjesto sok od limuna, jer naizgled sok od limuna nije bio dovoljno jak da bi stvorio taj podebljani okus “limuna”, a kiselost može promijeniti rezultate receptusa. Ali ekstrakt limuna plus dvije žlice svježeg limuna pokazao je tortu koju recenzenti čine sasvim zadovoljni. Do sada je bilo 30 komentara na virusni klin, a 30 osoba je priložilo fotografije kako bi pokazalo kako je recept dobio za njih.

“Najbolja stvar ikad! Ovaj kruh od pahuljica je bangin!” jedan je napisao. “Dodala sam još limuna na tijesto.”

Pogledajte ga na Pinterestu: Najbolji Lemon Loaf od Averie Cooka

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Više Delicious Lemon Recipes od Kitchn

  • Ljepljivi limunski valjci s limunovom kremom
  • 3-sastavni pečeni umak od limuna
  • Jednostavno kolač od limuna
  • Kako napraviti najbolje limun barovi

Koji je vaš omiljeni recept od limuna??