Ovaj $ 7 Shiraz od Aldi Beat je $ 375 boca vina u konkurenciji

U izvrsnim vijestima za vina na svijetu, Aldi je to učinio ponovno. Lanac trgovine s popustom ima bocu Shiraz od Australije vrijednu 7 dolara, koja je imenovana jednim od najboljih vina na svijetu i koja je samo pobijedila bocu od 375 dolara u konkurenciji.

Aldi’s One Road Shiraz je srednje tijelo crvene boje s okusom koji je opisan kao “čist i voće vođen bez znaka drva. Isporučuje se za 6,99 dolara u Australiji, što je samo oko 5,35 dolara u SAD-u, u velikom australskom Shiraz Challengeu, ekskluzivnom 23-godišnjem natjecanju u kojem se uspoređuju samo Shiraz vina iz Australije i opisana je kao jedna od najprestižnijih jednokrilnih natjecanja vina na svijetu.

Aldi vino je rangirano zlatom, što je oznaka nagrade natjecanja na bilo koji vina ocijenjeno 18,5 bodova ili više od strane svojih ploča od šest stručnih sudaca. To znači da je Aldiino vino osvojilo više od 200 drugih boca australskog Shiraza, uključujući i berbu 2013. od strane Bird in Hand, koji prodaje za 375 dolara. (Moglo bi se prodati malo manje, sada da je pretučen u vinskom natjecanju s boom od 7 dolara od Aldija.)

Ostale visoke cijene boce koje su postale niže od Aldi’s uključuju 250 dolara boca od Mount Pleasant Vina, i 200 dolara boca od vukova Blass vina.

Prosječna cijena boca koja je ušla u natjecanje bila je 54 dolara. Aldi vino bilo je jedno od najjeftinijih vina na cijelom natjecanju.

Aldi’s One Road Shiraz također je osvojio nagradu Best Value Shiraz of the Year na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu 2017. godine ranije ove godine.

“Ponosni smo na proizvode s najvišom kvalitetom, a ove nagrađene nagrade potvrđuju izvrsni kalibar dobavljača iz Australije s kojima radimo”, izjavio je Daily Mail Australia redatelj Alidin za kupnju Jason Bowyer. “Vino od 10 dolara u ALDI-u trebalo bi piti poput vina od 20 do 25 dolara od drugih, a mi dosljedno isporučujemo ovu formulu.”

Ovo nije Aldiino prvo vino s ciljem osvajanja velikih nagrada na međunarodnim natjecanjima. Ranije ove godine Aldijeva osvojenu kolekciju od 8 dolara Cotes de Provence Rosé 2016 proglašena je najboljom vrijednošću roséa na prestižnom International Wine Challenge.

Trenutno, One Road Shiraz dostupan je samo u Aldi trgovinama u Australiji, nažalost. No, prošlogodišnji nagrađivani rosé izvorno je bio dostupan samo u Ujedinjenom Kraljevstvu, a na jesen je došlo do SAD-a, tako da postoji još nada. U međuvremenu, Aldi je upravo objavio svoj solistički Pinot Noir u SAD-u. To je 14,99 dolara za bocu umjesto 7 dolara, ali još uvijek je jedno od najboljih vina koja će se pokupiti za Dan zahvalnosti.