Nigella Lawson dijeli njeno omiljeno mjesto za kupnju posuđa

Većina TV kuhinja je prekrasna, ali Nigella Lawson može se izdvojiti iznad ostalih. Nije najveća ili najsvjetlija, ali ima izvrsni stil. Obožavam njezine tamne zidove i sjajne bakrene površine. Čak mi se sviđa kako se to ponekad čini pretrpanom svojim masivnim zbirkama bočica, cjedila, izrađivača od lijevanog željeza i ostalih pribor za kuhanje. Izgleda kao kuhinja osobe koja voli kuhati i ne može vam pomoći pri kupnji gadgeta za kuhanje i mogu se povezati.

Ukratko, Nigella ima jako dobar ukus u alatu za kuhanje i naprava.

Na TV-u Nigella se često vidi kuhanje s prekrasnim, teškim, četkanim inox čašama s velikim kvadratnim ručkama. Izvrsne su i prepoznatljive, au nedavnom intervjuu s New York Post, otkrila je da ih nazivaju finski brand Iittala, i ona ih je godinama koristila.

“Već godinama kuham s tim finskim posudama i pećnicama, a oni su jednako čvrsti kao i oni prekrasni”, rekla je. “Uspijevaju kombinirati šank 70-ih s elegantnom elegancijom – oni su san kuharice: izvrsno izvode toplinu i lako se pranje.”

Iittala alate možete pronaći na Bed Bath & Beyond. Linija je prilično skupi, ali komadi su izuzetno čvrsti i mogu se prati u perilici posuđa i mogu se koristiti sa svim vrstama štednjaka, tako da uz pravilnu njegu trebaju trajati jako dugo i dobro nositi svoju dob.

Lawsonova druga najdraža marka za kuhanje nije iznenađenje jer je to Le Creuset, i svi vole Le Creuset. Bilo bi šokantnije pronaći svjetiljku svjetskog svijeta hrane koja nije voljela Le Creuseta, ali moje znanje nisam upoznala još jedno.

Naravno, svi znamo da je Le Creuset divno, ali pravo pitanje je u kojoj se boji najviše sviđa? Omiljena osoba Le Creuset boja kaže o njima koliko i otisaka prstiju. Sviđa li vam se crna ili ružičasta? Ili možda je čak i novina Mickey Mouse ispis jedne od najnovijih Disneyovih kolaboracija? Zbirka kreacije Le Creuset iz Ina Gartena izgleda kao elegantna, neutralna boja Dune, ali Nigella Lawson voli izvorno svijetlo narančasto.

“Nekako mislim da originalna ‘vulkanička’ naranča ne može biti poboljšana”, objasnio je Lawson. “Smatram ga smionim neutralnim.”

Volcanique je isti kao i Plamen, a izvorna je krema Le Creuset i ona koja se koristi za Juliju. Iako je svijetlo narančasta, zapravo je neutralna, poput leopardnog ispisa. Lawson kaže da voli zadržati svoje tijelo na otvorenim policama.

A za vrijeme koktela, Lawson voli a Yukiwa koktel-shaker s bakrenim premazom.

“Ovaj koktel tjestenik je tako lijep da ga ne držim u ormaru, već na svjetlucajućem zaslonu na mojoj knjizi, baš pod nekim Dickensom”, kaže Lawson. Vrh se doprema kao alat za mjerenje, a to je bakar pa ide sa svime drugom u svojoj kuhinji.