Napravite ili kupite? Granola barovi

Granola barovi su vrlo vjerojatno savršeni zalogaj. Kompaktan, prijenosni, zadovoljavajući: upravo ono što nam je potrebno kada smo zaglavljeni u prometu ili isključeni u teretanu. S obzirom na činjenicu da su cijeli aisles prodavaonica namirnica posvećeni ovoj snack hrani, je li čak vrijedno sami napraviti granola barovi?

U svrhu usporedbe, koristit ćemo Kashi TLC Honey toasted 7-Grain Crunchy Granola Barovi (odsad poznati kao Kashi Granola Barovi, jer, dobro, to je zalogaj). A za domaću receptu, koristimo naš vlastiti recept za Crunchy Granola Barovi. Svi troškovi su preuzeti iz Peapod Online Grocery, osim ako nije drugačije navedeno.

Kashi TLC Honey pržena 7-zrna Crunchy Granola barovi iz Kashi
Recept: Crunchy Granola Barovi, čini oko 12 bara
Peapod Online Trgovina

POVEĆANJE TROŠKOVA:

Kashi Granola barovi:
UKUPNO: 3,50 USD
PER BAR: 0,58 USD

Domaće Crunchy Granola Barovi

3 1/2 tbsp. soje maslac (ili badem ili maslac od kikirikija): 0,70 dolara
3 tbsp. med: 0,45 dolara
3 1/2 tbsp. smeđa riža sirupa (Izvor: Amazon.com): 0,55 $
velika kapljica vanilije: 0,55 dolara
1 tbsp. smeđi šećer: 0,05 dolara
1 1/2 šalice jagnje pšenice / riža / kamut: 0,35 dolara
1/2 šalice mekinje / grožđica žitarica: 0,33 $
1 1/2 šalice valjane zobi: 0,94 dolara
1/3 šalice sušene brusnice: 0,83 dolara
1/4 šalice sirove sjemenke bundeve (Izvor: Amazon.com): 0,72 dolara
1/3 šalice sjemenki suncokreta (ili smjesu s sirovom): 0,30 $

UKUPNO: 5,77 USD
PER BAR: 0,48 dolara

VREMENSKI RAZRED

Kashi Granola barovi: 0 minuta
Domaće Crunchy Granola Barovi: Ukupno vrijeme – 40 minuta; Aktivno vrijeme: oko 15 minuta

POGODNOST

Najveća stvar ovdje čini se okupljanjem svih sastojaka zajedno. Nakon što ih sve nabavite u vašoj spremi, šarža granola barova je lako peasy. Osim toga većina tih artikala može se kupiti u rasutom stanju ili u velikim kontejnerima, što će smanjiti troškove još više i osigurati spremnu ponudu za nekoliko tjedana.

Istina, ti čini morati malo unaprijed planirati. Ne možete napraviti seriju granola barova za svoj poslijepodnevni snack ako vam se istjera vrata za pet minuta. No, jednom kada se izrađuju rešetke, postaju jednako lagodne i zauzimaju se kao barovi kupljenih u trgovini.

TASTINACIJA I ZDRAVLJA

Ponude za prehrambene namirnice za granola barovi su raznoliki. Ako želite čokoladu ili maslac od kikirikija ili sušeno voće, postoji mnogo izbora. Organski, gluten-free, bez oraha, moguće je naći samo ono što želite ovih dana. Pakao, ako želiš bomboniju prikrivenu kao zdrava hrana, možeš ići tim putem!

Ovdje je točka tamo su dobre mogućnosti za granola barovi vani. Oni koji su doista zdravi i okus vrlo dobri. Imam sklonost ovim Kashi barovima, a nekad imam Nutrigrain Fruits and Nut bar na mom tjednom popisu za kupnju.

No, domaće granola barovi definitivno imaju svoju žalbu. Mislim da može biti lukav da se teksture i okusi pravedan, ali obvezivanje na malo suđenja i pogreške zasigurno će nam pomoći da dobijemo vrstu barova koji želimo. I ovo postaje uobičajeni refren u ovom stupcu, ali to je ogroman plus da bismo mogli kontrolirati točne sastojke koji idu u šipku. Ne samo da možete odabrati okuse i sastojke koje želite, ali ne morate se brinuti o konzervansima ili drugim neobičnim dodatcima vašoj snack hrani.

NEMA ILI KUPITI?

Domaće granola barovi nisu teško napraviti nakon što imate sve prave sastojke i zasigurno će vam uštedjeti novac dugoročno. Teško je boriti se protiv praktičnosti i navike podizanja kutije barova u trgovini, ali čini se da vrijedi pokušati napraviti vlastiti.

PRESUDA: Napraviti

Učinite bilo koji od vas redovito napraviti vlastite granola barova?

Povezano: Napravite ili kupite? Makaroni i sir

(Slike: Kashi i Faith Durand)