Najbolji vina za piće piva

(Slika: Jayme Henderson)

Svi mi imamo one prijatelje koji se bacaju u kategoriju piva. Možda su imali loš prvi vinski doživljaj, ili možda čak nisu ni počeli istraživati ​​svijet vina. Ja kažem: “Zašto odabrati strane?”

Odabir vinskog stila sličnog stilu piva koje uživate je dobar način za prijelaz. Pronalaženje dobre vinske utakmice za ljubitelje piva je sve o paru težine, teksture i bilješki – poput voća, bilja i zemlje.

Kao pijanac piva, otvaranje sebi u svijet vina povećava vaše mogućnosti kušanja pića od strane tisuća. Isto pravilo vrijedi i kada su uloge obrnute. Pokušavam se otvoriti novim stilovima i opcijama okusa vina i piva. Dok volim svoje seoske kuće, ne znam što bih učinio bez Champagnea.

Pronađite svoje novo omiljeno vino na temelju sljedećih postavki piva:

Ako voliš…

Kiselo pivo

Idite s crvenom ili bijelom Burgundijom. Pinot noirs i Chardonnays iz ovog dijela Francuske dijele sličan profil okusa. Slično su o hedonističkim, zemljanim notama; pohvaliti živo kiselosti; i bogate su svijetlim, kiselim notama, izvedenim iz vapnenačkog tla.

Bitter IPAs

Potražite crvenu Rhône mješavinu iz Južne Francuske, poput Côtes du Rhône ili Chateauneuf-du-Pape. Ove mješavine crvenog vina također su srednje do pune u tijelu i pohvaljuju ukusne biljne note koje se lako privlače ljubitelju hmelja.

Bogati, gorki vratari

Pogledajte u Italiju za Nebbiolo ili Aglianico. Obje ove vrste crnog vina sportski cvjetni, biljni arome, ali su suhe, bogate taninima, zemljani i kompleksni, s gorčinom završetkom.

Crisp Pilsners, Lagers ili Light Beers

Idite s neko hladno bijelo vino, kao što su Pinot Grigio, Arneis, ili Grüner Veltliner. Ove sorte vina dijele osvježavajuću osobnost pića u stilu. Ove prvobitne ljetne sippers su slično više sjedinjeni nego kompleksa.

(Slika: Jayme Henderson)

Funky, Wild Saisons

Pozdrav, suha Chenin Blanc! Ovo je jedan od mojih omiljenih stilova piva; Volim svoje divlje, yeasty i cvjetne bilješke. Za slično iskustvo vina potražite a Savennières, suha Chenin Blanc iz francuske doline Loire.

Pivo piva u belgijskom stilu

Idite s marmelanskim kalifornijskim Chardonnayom. Pilići piva piva vole Chardonnayove sličnosti: okrugle, ugodne, zlatne i kremaste teksture. Za šampanjac mogućnost, potražite bogatiji stil šampanjac koji je vidio produljeno starenje na njen mrtvač (proveli kvasac stanice).

Malty Pale Ales

Nemoj zaboraviti na Merlot. Baršunasta Merlot oponaša bilješke od malte u Pale Ale. Pale Ale se uvijek čini savršenim srednjim tlom na tolikim obilježjima. Merlot je također u sredini s uravnoteženom suhom, voćnošću i težinom.

Stouts

Pokupite dolinu Napa Cabernet Sauvignon. Ljubitelji čokolade, zobene pahuljice i vanilije će se gravitiraju prema Cabernetovim velikim plodovima, bogatijom teksturom i okruglošću zbog (uobičajenog) teľeg hrastovog utjecaja. Posebno odaberite Cabernet iz doline.

Voćni Lambics

Potražite Moscato d’Asti, suho rižino, ili Brachetto d’Acqui. Za ljubitelje marelice, Moscato’s bubbly, breskve bilješke su savršeno uklapaju. Ako ste ljubitelj Framboisa, voljet ćete Brachettoovu pjenušavost i crveni okus maline. Ne toliko bubnjarski predlagač? Isprobajte rižin iz regije Mosel u Njemačkoj. Ove još, poluslatko bijele boje su opterećene živahnim, zrelim breskvama.

Dakle, piva piva, koja vina gravitiraju prema? Koja je vina bila vaš proboj? A ako vam je potrebna određena preporuka vina, slobodno pitajte u komentarima.