Najbolje namirnice koje se mogu kupiti za plažu

Pakiranje hrane za piknik u parku je prilično jednostavno. Ali kada se vaš piknik dogodi da se na plaži, postoji novi skup pravila i još nekoliko čimbenika koje treba razmotriti prije punjenja košarice ili hladnjaka.

Za početak, tu je pijesak. Potpuno je očigledno, ali bez obzira koliko teško planirate i koliko mjera koje poduzimate, to neizbježno završava svugdje, posvuda. Uključivanje sendviča. Tu je i vjetar – plaža može biti breezija, što znači da pijesak i sol okreću se, pričvršćuju se na sve što je udaljeno ljepljivo, mokro ili, neka se suoči, jestivo.

Imajte to na umu sljedeći put kada se pakirate za jedan dan na plaži i zapamtite da čak i kada imate hladnjak, neka hrana drži bolje od drugih. Naravno, uvijek možete nabaviti osnove, kao što su krekeri, čipsovi, orašasti plodovi i sušeni voće, ali je dobro imati nešto malo značajnije.

(Slika: Anne Wolfe Postic)

8 hrane za pakiranje za jedan dan na plaži

1. Oblozi

Uvijek se odlučim za oblake preko redovitih sendviča kada se pakira ručka za jedan dan na plaži. Za jednu, samo je zabavno zavarati stvari u tortili ili na kolutu. Ali, što je još važnije, kada su napunjenosti ugurane iznutra, oni su bolje zaštićeni – plus oblozi lako jedu s jednom rukom.

Nabavite recept

 • Spicy lizalica zavjese s Tahini umakom
 • Pečeni čokoladni krumpir s karameliziranim lukom i pestom

2. Pileće prženo

Jedina stvar koja je bolja od vruće i hrskave pržene pile, sljedeći je dan ostao hladan pileći piletina. Pogotovo kad se taj “sljedeći dan” dogodi na plaži. Slanutak je ljeto grah; dobro se drži u hladnjaku, a prilično je jednostavno jesti bez zaluživanja pijeska.

Nauči kako: Kako napraviti prstom lizanje pržena piletina

3. Skewers

Zato što je hrana na kosi uvijek zabavnija! Bilo da idete za voće, povrće ili meso, kabobovi čine veliku plažu. Ovo je obrok (čitaj, bez pijeska!) Koji je bez posude i jednostavan za jesti, uz još lakše čišćenje.

Nabavite recept

 • Rajčica i mozaica Caprese Skewers
 • Bryant Terry’s Povrće na žaru i tofu Kebabs

4. Cijeli plod

Koliko volim svježe rezano voće, pješčani prsti koji ulaze u zdjelu i izlaze na veliki zabava na zabavi. Cijelo voće puno je pogodnije za jedan dan na plaži. Breskve, nektarine, jabuke i grožđe čine slatki izbor.

5. Kuskus ili salata od tjestenine

Imam dosta iskustva s tim dvoje, i oni se dobro održavaju u toplini. Također, čak i ako se nekoliko zrna pijeska uđe, lako će se izgubiti u gomilu kuskusa; možda čak ni nećete primijetiti.

 • Nabavite recept: Salata od paprike i feta
 • 6. Charcuterie

  Istina, sir i salama možda nisu sjajni odabiri ako ćete satima provesti u vrućini sredinom poslijepodneva. Ali ako odmah jedete ili idete u zalasku sunca, ti ugrizi lako se pakiraju, ne zahtijevaju montažu i mogu se pojesti bez posuđa.

  7. Pakiranje salate

  To može izgledati pretjerano komplicirano, ali ovo je naš prijedlog umjesto salate. Završite sjeckani povrće ili druge sastojke u velikim, prevelikim listovima salate ledene bačve. Onda se umotajte u foliju, tako da je jednostavno možete ukloniti i jesti.

  8. Kolačići

  Ne zaboravite desert! Kolačići su jednostavna prstna hrana za obuzdavanje vašeg slatkog zuba nakon ručka. Nećete me čuti da to kažem često, ali vjerojatno je najbolje preskočiti bilo čokoladu kako ne bi došlo do pukotine.

  Nabavite recept

  • Kolačići od kikirikija i žele
  • Biscoff kolačići s obrnutom izvedbom

  Kakva su vam hrana za jedan dan na plaži?