Može li stvarno oživjeti stan šampanjca s grožđica?

(Slika: Kelli Foster)

Volim Champagne, ali često neću oklijevati otvoriti bocu kod kuće jer ima kraći rok trajanja od ostalih vina. Što duže ostaje otvorena, fizz koji ovo piće tako čarobno počinje nestajati i naposljetku ide ravno.

Ali možda to može biti ispravljeno. Nedavno sam pročitao da bi pojedinačna grožđica mogla imati snage oživjeti gotovo ravnu bočicu Champagnea. Zvučalo je gotovo previše dobro da bude istinito pa sam stavio ovaj savjet na test kako bih saznala!

(Slika: Kelli Foster)

Izvorni Savjet

Premisa vrha je ovo – kada Champagne počnu gubiti svoje fizz, ali još nije sasvim ravna, ispustite jednu grožđicu u bočicu nekoliko minuta prije nego što zalivši da oživi fizz.

Ugljični dioksid daje Champagne svojim prekrasnim mjehurićima. Nakon što se grožđe ispusti, preostali ugljični dioksid će se pridržavati svojih grebena, a zatim se osloboditi natrag u Champagne kao mjehuriće. I to je vrijeme kada bi fizz trebao biti obnovljen!

Pročitajte izvorni savjet: Kako vratiti šampanjac mjehurića putem Real Simplea

(Slika: Kelli Foster)

Metoda ispitivanja

Prvo, prvo – provjerite znate li pravi put za otvaranje boca šampanjca.

Čitaj više: Kako otvoriti bocu šampanjca

Radila sam na pretpostavci da ova metoda radi za sve pjenušavih napitaka – šampanjac, pjenušac, prosecco i cava. Imam bocu pjenušavog vina praktičan, pa sam to koristio umjesto pravilnog, skupocjenog Champagnea.

Nakon što sam otvorio bocu, uživala sam u čaši (zbog čega je pustila da otpadne?) Dok sam čekala da moje šampanje gubi svoju fizz.

Šampanjac će izgubiti svoje šanse u onoliko kratko koliko četiri ili pet sati, ali mnogo više kad sjedne preko noći.

Kada je moje pjenušavo vino izgubilo većinu svojih fizz, ali nije još bio stan, ja sam stavio jedan grožđica u bocu. Ono što se poslije dogodilo bilo je potpuno nevjerojatno.

Rezultati

Drugi je grožđica pala u bocu, mjehurići su se odmah približavali, a potom se mjehurić porastao od grožđice do površine pjenušavog vina. Bilo je slabo, ali čak su mogli čuti mjehuriće. To je trajalo oko dvije minute.

Natočio sam još jednu čašu pjenušavog vina za test okusa. Prije dodavanja grožđice, okusio je dosadno i gotovo ravnu. Nakon što je dodala grožđicu, pjenušavo vino bilo je jednako šamponasto i pjenušavo kao kad sam prvi put otvorio bocu.

Presuda: Ovo je napetost za um!

Završne bilješke

Ova metoda ne radi samo s Champagne, već i uz pjenušavo vino, proces i cava.

Jeste li ikad pokušali oživjeti šampanjac s grožđicom??