Laurie Colwin: Samo u kuhinji s patlidžom

Mnogi stanovnici malih stanova sanjaju o prostranoj, dobro opremljenoj kuhinji. Ali što se događa kada dobijete? Pa, ako ste poput Laurie Colwina, ponekad se nađete kako se podsjećaju na pranje runde u kadi i na omamljivanje jabučica.

“Food Fantasies” epizoda PRI-a odabranih kratkih hlača je takva poslastica. To je ponovni prijenos koji uključuje Colvina “Samo u kuhinji s patlidzanom” i priča o možda najstrašnijem receptu ikad zamišljenom.

Prva priča je “Domaći kuhanje iz središnje Francuske: pečena pepela od punjene ramena janjetine”. To je smiješan, razočaran prizor o istinski smiješnom receptu.

Na drugom kraju kulinarskog spektra, Colwinova priča podsjeća na jednosobni stan u Greenwich Villageu gdje je živjela osam godina. “Kuhinja” sastojala se od malog hladnjaka, vruće ploče i pećnice, ali je redovito kuhala i zabavljala.

Opisuje nesreće afonske zabave koje su rezultirale izlaskom na hamburgere u obližnjem baru i pokušavajući završiti špageti carbonara u skrovitoj kupaonici s urušenim stropom.

Njezina omiljena stvar za kuhanje za sebe bila je patlidžana, a otkrila je bezbrojne načine kako ju je pripremila na dva električna plamenika – to je jednostavno užitak koji se nježno sjećala nekoliko godina kasnije.

Sezona janjetine je malo načina, ali ne možemo čekati da se naše ruke na jedan na poljoprivrednika na tržištu, a zatim lutati natrag u naše nesavršene apartman kuhinja i vidjeti što možemo stvoriti.

Preuzmite epizodu “Food Fantasies” koju organizira Ruth Reichl, na Symphony Space – Selected Shorts.

Povezano: Učenje ljubavi Patlidžan: Kako odabrati ‘Em, Cook’ Em, i jesti ‘Em


(Slika: korisnici Flickr korisnika, licencirani pod Creative Commons)