Koja je razlika između plinskog roštilja i ugljenog roštilja?

Bitka od drvenog ugljena prema plinskim roštilima jedan je za stoljeća – a ljubitelji grilla u vašem životu sigurno će imati snažna mišljenja. Ali ako razmišljate o kupnji roštilja po prvi put ili, možda razmišljate o prebacivanju s #teamgas na #teamcharcoal (ili obrnuto), koji su ključni čimbenici koje biste trebali razmotriti? Sve smo to postavili ovdje.

(Slika: Kristin Teig)

Pro i kontra od ugljen roštilj

Postoji nekoliko razloga za odabir ugljenog roštilja, od kojih je najmanji trošak. Možete dobiti ugljen roštilj za manje od 100 $ (i u nekim slučajevima puno manje, iako možete platiti i više od 100 $). Gril na roštilju također nudi istinski osjećaj kuhane vatre. To bi moglo biti okus, ali to bi moglo biti i uzbuđenje kuhanja preko ugljenog roštilja! Vrlo je primamljiv, ali i manje prikladan, a ne kao jednostavan za upravljanje kao plinski roštilj.

Pro: Prihvatljivo i prijenosno.

Ako želite roštilj dok ste kampirali ili dok ste pristajali za veliku igru, postoje povoljne, male opcije drvenog ugljena koje su savršene za samo kuhanje nekoliko hamburgera. Čak i malo skuplji model je isplativiji i mobilniji od većine mogućnosti opskrbe plinom.

Pro: Može se stvarno dobiti, stvarno vruće.

Uz praktičnost i strpljenje možete uzgajati one ugljeve dok ne budu čvrsto od 700 ° F. Ovo je općenito vruće od većine plinskih roštilja i idealan je ako želite savršeno kruh na svom odresku.

Pro: To je kralj tog istinskog okusa na žaru.

Često se oponaša, nikada nije sasvim umnožen, ako stvarno želite imati taj okus na roštilju, to je najbolji način da to učinite – iako budite upozoreni da ako koristite lakši fluid, možda ćete završiti s okusom koji je više sličan, dobro , lakši fluid.

Con: Vjerojatno vam je potreban dimnjak ugljena.

Dimnjak od drvenog ugljena je šuplji metalni cilindar s unutrašnjom rešetkom i ručke. Napunite ga drvenim ugljenom, stavite ga na vrh roštilja i koristite novine ili lakši kocke da biste dobili vrući ugljen. Kada budete spremni, prenesite vruće ugljeve na roštilj i kuhajte. Nije sve to komplicirano i nije skupo (ugljen dimnjak vjerojatno košta oko 10 do 15 dolara), ali to je dodatni korak i dodatni komad opreme.

Con: Više je neugodno čistiti.

Dio prednosti roštilja tijekom ljeta je da je cijeli proces ugodniji od kuhanja u vašoj pećnici ili na štednjaku – nema posuda i posuda za čišćenje ili čišćenje! Ali ugljen roštilj može dobiti neuredan. Šanse su da ćete nakon svake upotrebe morati očistiti pepel i mast, a uz vjetru ćete se morati boriti i pepelom po cijelom palubu ili vrtu.

Con: To bi moglo biti protuzakonito.

Neki kompleksi apartmana zabranjuju ugljen roštilj. Obično se radi o visokoj vrućini, činjenici da ih ne možete uključiti i isključivati, a stvarnost pepela i pepela puše oko vjetra (i potencijalno mogu zapaliti bilo koje drvo u blizini). Definitivno provjerite sva ograničenja prije nego što ih kupite.

(Slika: Melissa Ryan)

Pro i kontra od plinskog roštilja

Postoje neki alati za kuhanje koji vam mogu učiniti da se osjećate kao da trebate imati PhD-bombonove termometre, mandoline i tlačne peći, a mi gledamo u vas. Plinski roštilj, međutim, nije jedan od onih. Njegova jednostavnost korištenja je glavna stvar plin roštilj ide za to. Ali ćete platiti za to prikladno.

Pro: Jednostavno je koristiti.

Ako ste koristili peć, možete koristiti plinski roštilj. Upravljajte svakim plamenikom brojčanikom, okrenite toplu ili dolje za prilagodbu i brzo ga isključite kad završite. To je tako jednostavno, možete više zadataka: zapaliti, početi kuhati i svakodnevno se prijaviti za svoj obrok svakih nekoliko minuta dok razgovarate s prijateljima, pripremite ostatak večere ili čak presavijte rublje!

Pro: To je relativno brzo.

Obično preporučujemo da 30 minuta da se plinski roštilj stvarno zagrije, ali vjerojatno je sigurno da će biti vruće približno 15 minuta. To znači da možete dobiti svoju hranu na stolu, što vam daje više vremena za sve ostalo u vašem životu.

Con: skupo je.

Opcije za plinski roštilj počinju na oko 200 dolara i da se nešto u izdržljivom nehrđajućem čeliku, s velikim zagrijavanjem, vjerojatno će stajati približno 500 dolara (s opcijama u rasponu od više tisuća marki!).

Con: Trebat će vam plin.

Ako odlučite imati roštilj na plin, trebat ćete ga gorivo – bilo kroz prirodni plin koji je povezan s vašom kućom ili ako je ispunjen spremnik propana. Dodavanje plinske linije na vaše vanjsko područje je skupo nastojanje, pa se većina ljudi odlučuje za propane. Dodaje oko 20 dolara za cijenu kupnje stvarnog spremnika, a zatim oko 20 dolara svaki put kad ga morate ispuniti (što sve ovisi o tome koliko ga koristite!).