Kako su izrađene sitne batchers

(Slika: Hella Bitter)

Ako ste u zadnje vrijeme došli do obližnjeg koktel bara, vjerojatno ste primijetili male boce koncentriranih duhovnih i botaničkih infuzija koje su ukrasile vrh trake. To su domaća gorka, i nije tako teško napraviti.

Ove bitters često su rukovanje tima iza bar – i oni izvoditi gamut od vrlo svestran za široku lepezu recepata za piće, do vrlo specifičnih i ezoteričnih okusa prikladan za samo jedan ili dva pića. Ako biste također htjeli isprobati svoju kuću za pripremu domaćih grickalica, pročitajte na nekim savjetima za pro i iznutra pogledajte kako jedna tvrtka izrađuje sitne bitters.

Zašto napraviti vlastiti zagrizli??

Kao što je zanimanje za klasične i novonastale koktele modernih stila došlo na snažne, profesionalne i at-home barmenice podjednako su prepoznali potrebu da naglasak na one pića s pijanim, okusom gorka. Ta ista snalažljivost puno je zaokupljala sorte mljevenja za sebe. To daje ne samo osjećaj uspjeha, već i sposobnost ozbiljne kreativnosti s okusima.

Nabavite upute za izradu zagriza kod kuće

→ Kako napraviti domaće grickalice

Small-Batch Commercial Bitters također imaju trenutak

U kolumni pokrivenost narančastim grickalicama ovog mjeseca htjeli smo istaknuti bazu grassroots, DIY aktivnosti koja je pomogla neizmjerno voziti regrowth od gorka tržištu u posljednjih nekoliko godina.

Da bismo to učinili, uhvatili smo se s dečkima koji su se nalazili iza pokretanja New York Cityja Hella Bitter.

Brojne male odjeće koje su nedavno ušle u posao mljevenja. Hella Bitter, pothvat prijatelja i kolega Tobina Ludwiga, Eduarda Simeona i Jomareea Pinkarda, među iznimnim uspjesima; ranije ovog mjeseca Liquor.com je rangirao Hella Bitter No. 1 u okruglom redovnom restoranu u SAD-u.

(Slika: Hella Bitter)

Koji sastojci idu u grickalice?

Hella Bitter koristi cijeli začin, svježeg agruma i visoko-dokazan zrnasti duh kako bi proizveo dvije vrste: citrusa i gorka.

Sam proces je jednostavan; ono što je neobično u vezi s brigama je znati kada reći kada.

“Sastojci prolaze kroz 30-dnevno razdoblje hladnog maceracije, gdje duh djeluje kao otapalo”, rekao je Simeon, “ekstrahirajući okus i suštinu od botaničkih sastojaka.”

Hella Bitters pakira botanicals u velike vrećice za začin, a istodobno izvlače sastojke jednu po jednu, na temelju brzine davanja određenog okusa tijekom postupka maceracije. To je lukav bit, jer neki botaničari odaju svoju bit brže od drugih.

Nakon što su botaničari upali tekućinu, uklanjaju se i filtriraju tekućinu. U tom trenutku tim dodaje domaći karamelni sirup kako bi pridonio slatkoći i boji, rekao je Simeon.

Uzgoj citrusa marke uključuje niz botaničkih sastojaka, iako su kardamom i grejpfrut među najistaknutijima, rekao je Simeon. “To nisu glavni botanički sastojci po volumenu, ali sigurno dolaze lijepo i zadržavaju opći profil okusa i egzotično.” Simeon je procijenio da je ekipa prošla kroz “približno dvadesetak” recepata prije nego su stigli na trenutnu mješavinu.

(Slika: Hella Bitter)

Gdje Hella Bitter dobiva začine za njihovu grickalicu

U godinama koje su bile u poslovanju, Hella Bitter je narasla i promijenila svoju mrežu dobavljača začina. “Danas imamo nekoliko pouzdanih izvora koji se dodiruju od slučaja do slučaja, ovisno o sastojcima i sezonalnosti”, rekao je Simeon. “Čudno, čak i suhe robe imaju sezonu i izvan sezone. Nastojimo ih uhvatiti u najboljoj kvaliteti i cijeni.” Za brzu nabavu i nabavu malih količina sirovina za istraživanje i razvoj, oni se često oslanjaju na Kalustyan, tržište Manhattan i začina voća.

Kako se inspiriraju

Kao dio svog razvoja proizvoda, pored mnogih klasičnih priručnika za koktele, kao što je Vodič za bartenderice Jerryja Thomas: Kako miješati piće. “Jedno posebno mjesto na kojem smo gledali u prošlost za inspiraciju bilo je u našoj mješavini gorkih agenata – ili kora i korijena koji čine grickalice tako astringentno”, rekao je Simeon. “Gentian (izuzetno gorka supstanca) široko se primjenjuje u pitkoj amarozi, ali i željeli smo saznati o doziranju u koru pile i angelika”.

Nekoliko savjeta za izradu zagriza kod kuće

Kakvi savjet imaju za napore koji se bave amaterima? “Mislimo da je najbolji pristup u razvoju okusa uvijek uzeti u obzir željenu aplikaciju prije nego što odaberete svoje okuse i omjere”, rekao je Simeon. “Razmislite o tome kako želite koristiti svoje grickalice u vlastitom baru i kuhinji i izgraditi odatle. Ako je vaš cilj da napravite široko primjenjive grickalice, pogledajte sastojke koji se univerzalno upotrebljavaju u kuhanju i pićima kao što su cimet, badem, vanilija , limuna ili papra. ”

Ako, recimo, poslije više profinjenog profila okusa, “Zatim počnite tako da recept bude vrlo jednostavan i odaberete samo sekundarne sastojke koji neće nadvladati nijanse vašeg temeljnog fokusa”, dodao je. “Na umu se pojavljuju smokve. Mala količina klinčića mogla bi poduprijeti osjetljivu krutost, ali je lako mogla prikriti ako se koristi previše teškom rukom.”

(Slika: Hella Bitter)

Ako niste sasvim spremni za početak ispočetka, ali i dalje želite pokušati napraviti svoje vlastite grickalice, pogledajte Hella Bitter’s kit. Tim je pokrenuo uspješnu kampanju pokretača Kickstarter kako bi financirala dugogodišnji san o tome kako bi stvorili kit za izradu ukusa koji bi se mogli prodavati u maloprodaji. Komplet sadrži mješavine začina, staklenke za infuzije, cjedila i, naravno, nekoliko onih malih bočica za kapaljke koje drže gotov proizvod. Baš kao i one u koktel baru.