Kako pržiti odrezak u pećnici

Zašto se večeras ne kuhati suhonog Porterhouse odrezak?

Predlažemo posluživanje odrezaka za proslave sredinom tjedna jer su brze. Jedini pripremni posao je putovanje do dobrog mesara. Vaš odrezak će narasti do rijetkog savršenstva za manje od deset minuta. Na Valentinovo manje vremena u kuhinji znači više vremena, umm, drugih stvari.

Evo našeg korak-po-korak vodič za kuhanje odreske u broiler.

Također pogledajte naš korak po korak fotografski vodič za kuhanje odrezaka ovdje:
• Kako kuhati odrezak u pećnici

Kuhanje odreska počinje s kupnjom. Idite na mesara s dobrom reputacijom (Ako ste u Midtown Manhattanu, provjerite Ceriello u Grand Centralu). Ako si možete priuštiti da odete bez antibiotika i bez hormona, provjerite odrasle odreske na Whole Foods. Budite spremni platiti koliko $ 20 funti i zapamtite trgovinu: plaćate više za premium odreske kako biste uštedjeli vrijeme u kuhinji.

Porterhouse, također poznat kao T-kost, kombinira dva od najboljih rezova odreska: New York Strip i filet. Potražite Porterhouse koji je najmanje pola i pol debeli s težinom od oko jedne i pol funti – to je više nego dovoljno za vas i vaše Valentinovo.

Položite gornji stalak četiri do pet centimetara od vrha pećnice. Izvadite odrezak iz hladnjaka dok preradite broiler na svoju najvišu moguću temperaturu (Naš brojnik doseže 550 stupnjeva). Otvorite prozor samo u slučaju. Stvari bi mogle biti malo smokve.

Dok se brojilo zagrije, prethodno zagrijati prazan tava od lijevanog željeza ili roštilj na visokoj vatri na peći oko pet minuta. Ako koristite vrhunski ukus od starog mesa i dobro pripremljenu posudu, nećete morati dodati ulje u posudu. Vruća tava za vrištanje mogla bi samo početi pušiti malo. Budite oprezni i budite sigurni da koristite gustu pećnicu.

Jednom kada se broil i posuda prethodno zagriju, posuti juhu odreske i stavite je u tavu (ne stavljamo crni papar sve dok ne izađe iz broilera jer mislimo da može izgorjeti, ali se drugi razlikuju s nama na ovome). Stavite tavu na gornji stalak, ispod broilera.

Dopustite da steak probijte četiri minute, pa ga pažljivo okrenete na drugu stranu još četiri minute. Ako koristite roštilj s podignutim grebenima, pazite da ne okrećete odrezak u tavi. Uništit ćeš oznake na roštilju.

Nakon što ste odrezali na svaku stranu, povucite posudu s broilera. Koristite nož za izrezivanje da biste napravili mali rez u sredini veće strane Porterhousea, pogledajte je li odrezak učinjen prema vašim željama. Zapamtite, odrezak će nastaviti kuhati malo čak i nakon što je iz broilera. (Nemojte se pretjerivati ​​zbog rezanja u odrezak. Da, pustit ćete malo sokova iz odrezaka, ali gubljenja sok je bolja od prevelike kuhanje odreske.) Ako biste voljeli više odrezak učinite, vratite ga broileru, provjeravajući je nakon još jedne minute.

Premjestite odrezak iz posude na pladanj i odmah poslužite.

Došli smo do ove metode nakon što smo napravili cijelu hrpu odreske i savjetovali s najmanje četiri mesara, Radost kuhanja i Mark Bittman’s Kako kuhati sve. Kitchn čitatelji, koji su vam savjeti za posluživanje savršenog odreska kod kuće?

Pogledajte ostatak našeg prijedloga i narudžbe o Valentinovom izborniku ovdje:
Valentinova večera za lutke

Također pogledajte naš korak po korak fotografski vodič za kuhanje odrezaka ovdje:
• Kako kuhati odrezak u pećnici

(Slika: Chris Phillips)