Kako odvodite tjesteninu? Ispraznite, Claw ili Scoop?

Postoje tri osnovne metode uklanjanja tjestenine iz vode za kuhanje: izlučivalo, pandža ili kašičica. Pročitajte dalje za moje opise i pro i kontra za svaku od njih i javite nam se u vašoj željenoj metodi!

način odvodnje je najkvalitetniji: Jednostavno ulijte lonac tjestenine i vode kroz teglenicu postavljenu u sudoper. Ako ste zainteresirani za održavanje nekih od vode od tjestenine, postavite svoj štitnik preko zdjelice. Glavni nedostatak za neke ljude je nošenje vruće posude vode iz štednjaka na sudoper. Prednost je u tome što je cjedilo vrhunski multitasker, a većina kuhinja već će imati jednu pri ruci.

žlica u obliku žličice ima zupcate zube uz rub kako bi zgrabio i držao tjesteninu i perforirani centar kako bi se omogućilo da se voda isprazni. Djeluje najbolje s dugim stilovima tjestenine, kao što su anđeoska kosa, špageti i fettuccine: Srednji se oblici sklupčavaju na zubima, a mali oblici ispuštaju vodu. Također se koristi za posluživanje tjestenine, tako da nije sasvim jedinstveni zadatak.

žlica je dugačak rukohvat s tkaninom s širokom ravnom podnožju koja je dizajnirana za lupanje tjestenine iz lonca. To je praktično ako želite zadržati vruću tjesteninu za drugu upotrebu ili ako ne želite vući lonac vruće vode preko vaše kuhinje da se isprazni u sudoperu. Djeluje najbolje s oblikovanom tjesteninom, ali može primiti i niti tjestenine. Kljunka također radi za blanširanje povrća i grah.

Gore prikazano:
•Nopro KRONA Colander, 24,95 dolara na Amazonu
•Jospeh Jospeh Spaghetti Claw, # 20.37 na Amazonu
•Amco Large Scoop, 24,95 dolara na Amazonu

Povezano: Koji je najbolji način da stavi špagete u malu posudu?