Julia Dječja tajna najboljeg vinaigrette je da je postane poput Martinija

Većinu svog života mislio sam da mrzim salate, ali se ispostavilo da stvarno ne volim većinu odijevanja salate. Godinama sam pokušao jesti salate, samo uzimati nekoliko ugriza prije odustajanja i napuštanja previše odjevenog nereda goopy lišća na mojem tanjuru.

Međutim, sa pravom odijevanja salate su jedna od mojih najdražih stvari za jelo, a izrada odijela koja odgovara vlastitim ukusima izuzetno je jednostavna kod kuće.

Mnoge posuđe s flaširanim salatama previše su slatke, slane, guste, sirove, ili bilo kakve druge stvari koje možda neće sjediti pravo na osobni nepce pojedinca. Također je praktički nemoguće ponovno stvoriti kolač, svježi tang od jako dobrog vinaigrette limuna u boci, ali to je jednostavna stvar kod kuće i to vjerojatno traje manje vremena od pranja salate.

Naravno, Julia Child ima prekrasan recept i prema Kuhanje svjetloMeghan Overdeep, Child je rekao da je ključ za dobar vinaigrette da liječimo preljev poput koktela.

“… često ćete vidjeti udio jednog dijela octa na tri ulja ulja, ali to može napraviti vrlo kiselu, vrlo vinovu vinaigretu”, napisao je Child. “Koristim proporcije vrlo suhog martina, budući da uvijek možete dodati više octa ili limuna, ali ga ne možete izvaditi.”

Julia Dijete je voljela svoje martinije prilično suha, očito, jer njezin recept traži između 1/3 i 1/2 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja s pola žlica octa i pola žlice svježe stisnutog limunovog soka. Prosječni martini su šest ili sedam gin dijelova na jedan dio vermuta, a dječji recept traži između pet i osam ulja ulja na jedan dio octu i sok od limuna.

Dobiti recept: Julia Child’s Basic Vinaigrette

Dječji recept je sasvim drugačiji od odnosa s uljem i ocatom od tri do jednog, za koje većina recepata poziva, no cijela točka na taj način je da možete podesiti kiselinu ili tvar na svoj ukus od tamo , A sposobnost prilagodbe odijevanja da bude upravo ono što vam se sviđa najbolja je stvar za izradu salate odjeće kod kuće.

Dijete je reklo da je s dobrim sastojcima, savršen vinaigrette bio tako lako napraviti kod kuće da nije vidjela razloga za flaširanje.

Koja je tvoja omiljena preljev za salatu?