Jeste li ikada čuli za hladniji kukuruz?

Ljeto se sve odnosi na izlete, izlete na plažu i obiteljska okupljanja – sve savršene mogućnosti za jesti kukuruz na kuglu. Upravo smo naučili najzanimljiviji trik za kuhanje kukuruza na kuglu za mnoštvo – da li ste ikada čuli za “hladniji kukuruz”?

Cooler kukuruz je upravo ono što zvuči kao: kukuruz na klipu, kuhani u hladnjaku. David u Food with Legs opisuje kako temeljito čisti hladnjak, a potom se odlaže u zrnate uši kukuruza. Ulijte u kolačima vode kipuće vode i zatvorite poklopac. To savršeno kuha kukuruz.

→ Dobiti recept za Cooler Corn: Cooler kukuruz: Bolji način za kukuruz na kuglu na hrani s nogama

Najbolji dio je da možete isprazniti vodu, s poklopcem još uvijek zatvorenim, a kukuruz će ostati vruć i spreman jesti još par sati. To je zgodan način da se kukuruz za hranjenje gomile – to nije velika stvar za napraviti 20 ili 30 ušiju na ovaj način – i to ne zahtijeva prostor na roštilju ili grijanje velikog lonca pare u vodi vruće kuhinje.

Ovo se raspravljalo i na drugim mjestima, ponajviše na Bon Appetu, gdje su čitatelji uživjeli u životnoj raspravi o kuhanju kukuruza u plastici, s proturječnim idejama o BPA-u i takvim promjenama. Što misliš? Hoćete li kuhati kukuruz u (čistom) hladnjaku? Za kuhanje za publiku, to zvuči strašno zgodan!

Više o hladnoću kukuruza:
→ Najbolji način kuhanja kukuruza na kuglu za gomilu? To je Cooler Corn u Bon Appetu
Recept: hladni kukuruz u Domestic Artiste

(Slika: David Ort hrane s nogama)