Jednostavno zabavljanje s juhom: azijske vruće posude

Zabava na hladnom vremenu ne može biti puno lakše – ili čudnije – od bacanja vruće večere. Ne samo da je vruća posudica večera ekonomičan, low-stress način hraniti grupu, jesti zdjelu nakon zdjelu juhe zagrijava vas do jezgre, što je ovo idealan obrok za hladne večeri. Jedini posao koji je uključen jest pripremanje bujona, prikupljanje opreme i priprema sastojaka unaprijed.

BROJ
Juha je temelj vruće posude, pa je dobro! Evo našeg sveobuhvatnog vodiča za zalihe i juhe:
• Vaš vodič za izradu domaćih zaliha i naslona

OPREMA
Plamenik s pogonom na bazi zahtijeva zamjenske spremnike za gorivo, ali također udvostručuje kao peć na otvorenom i korisno je dodatak u kuhinji za hitne slučajeve. S druge strane, električni plamenici su tiši i ne zahtijevaju dodatni trošak goriva, ali imaju nedostatke. Ne mogu se udvostručavati kao pećnice za hitne slučajeve tijekom nestanka struje, a njihovi kabeli za napajanje mogu potencijalno zaustaviti tijekom večere.
• Max Burton stolni top burner, $ 30,57 na Amazonu
• Waring Pro SB30 1300-W prijenosni jednoslojni, $ 59 na Amazonu

Iako se može koristiti velika, teška posuda za pripremanje juhe, ako često kuhate jela s vrućim posudama, specijalizirani japanski lonac zvan donabe je korisno. Ovi su lonci dobro odstranjeni, široki i niski, tako da smjeste puno sastojaka koji se lako mogu izvući iz bujona. Ako ste doista ozbiljni, razmotrite donabe iz Iga, Japan, gdje izrađuju keramiku od 7. stoljeća.
• Sumikannyu Keramički Donabe Hotpot, 37,99 dolara na Amazonu
• Klasični Iga-Yaki Donabe, $ 65 – $ 120 u Toiru

NAČIN I SASTOJCI
• Steamboat, Hot Pot, Shabu Shabu: Kao fondue, ali bolje: Faith’s kineski-style hot pot stranka uključeni pikantni umak za umakanje i podijeljena juha lonac, koji je održao dvije vrste juha.
• Japanski kuhanje: Nabemono: Ovaj post na hot-potu u japanskom stilu uključuje sveobuhvatan popis predloženih sastojaka.

Koji je vaš omiljeni način kuhanja vrućeg posuda?

Povezano: 20 juhe od mesa za hranjenje i zadovoljenje

(Slika: norinori303 / Shutterstock)