Jednostavno poboljšanje okusa: dodajte kapljice crnog vina

Jela poput boeuf bourguignon i coq au vin dobivaju svoju ukusnu dubinu i složene slojeve okusa iz zdrave doze crnog vina. Ali ne dobivaju sve zabave! Kada večeras kuhate večeru, dva su mjesta na kojima bi kapljica vina mogla napraviti zabavu i okus.

Prvo, pokušajte dodati samo pola šalice vina u lonac kad ste završili kuhanje mesa i pržite povrće. Vino će pomoći da otopi karamelizirane bita koji su zaglavljeni na dno posude i dovode ih u posudu. Pustite da vina peku dok se ne isparava da koncentrira okus prije nego što prijeđete na sljedeći korak u receptu.

Drugo, možete dodati doslovno kapljice vina na samom kraju kuhanja. Budući da se vino ne kuha dugo, mnogi njezini delikatni svijetli, kiseli i voćni okusi bit će sačuvani u posudi.

Dodavanje vina u oba ili oba ova vremena je stvarno jednostavan način da se počnete igrati sa receptom bez previše daleko u nepoznato područje. Pokušajte s juhama i umacima od tjestenine, osobito. Koji god vino koje ste otvorili je kandidat, od pinota noira do shiraz. Također, nemojte se osjećati ograničeno samo na crvena vina – iako njihovi okusi mogu biti suptilnija, bijela vina također su dobra za kuhanje.

Povezano: Tjedan noći za obrok: Što radite s lošim vinom?

(Slika: Nikuwka / Shutterstock)