Je li doista u redu da ne opere kavu?

Jeste li pranje kave za šalicu svaki dan nakon korištenja? Možda gubite vrijeme. Prema Wall Street Journal,ne morate svakodnevno prati šalicu za kavu, osim ako ne podijelite šalicu za kavu s nekim drugim, ili dodate krem ​​i šećer u šalicu kave. Prije nego što pobjegnete, vrišteći od klice-tastične zamisli, razbijimo ovo kako bismo shvatili je li u redu to učiniti.

Kako napraviti francuski pritisnite kavu

(Slika kredita: Leela Cyd)

Stručnjak za infektivne bolesti Jeffrey Starke, profesor pedijatrije na Baylor College of Medicine, govori Wall Street Journal da iako bi moglo biti tehnički klice u neopranoj šalici za kavu, to je u redu jer su tvoje. Ti klice, čak i ako ste bolesni, neće vas opet povrijediti ako pijete iz iste šalice. “Vrlo malo virusa može postojati više od sat vremena na inertnom objektu”, rekao je Starke.

Zapravo, Starke kaže da vam pranje vaše šalice za kavu svakog dana može zaista biti gore, pogotovo ako koristite staru spužvu u vašem uredu. Spužva u sobi za pranje vjerojatno ima najvišu količinu bakterija od bilo čega u uredu “, objašnjava Starke. Ako pranje vaše šalice za kavu s navedenom spužvom, to bi moglo imati koristi od brzog vožnje u mikrovalnoj pećnici kako bi ubio klice.

Čitaj više: 1 minuta u čistiju spužvu

Dakle, ne, izgleda da ne bismo trebali biti super zabrinuti za piće iz nečistog šalica za kavu. “Od svih stvari koje ljudi moraju brinuti o tome da se bolesna od stare kavanske kaveze nalazi na dnu”, kaže Strake. Ali, to znači da ne biste trebali uzeti minutu da biste prošli i operirali šalicu za kavu? Možda s čistom spužvom ili možda u perilici posuđa ako je dostupna?

Uzmimo u obzir društvene implikacije da i ne pranje vaše šalice za kavu. Možda je cool priznati da ne potreba da operete svoju šalicu, ali mislite li da će vaši suradnici uživati ​​u ovom nečistom šalicu koji sjedi na vašem stolu? Od svih lijenih stvari koje pokušavam pobjeći u uredu, ovo je ono što ne mogu izaći. Količina vremena koja je potrebna da se zapravo obavlja posao – da se opere jednu šalicu – ne smije biti teret. Zapravo, to je vjerojatno laziest stvar koju sam čuo za ovu godinu izvan “Millennials” tvrdeći da jesti žitarice previše truda.

Dakle, dok bi moglo biti tehnički sigurno da pijem kavu iz jučerašnje nečiste šalice, ne razumijem zašto bi to trebalo učiniti.