Ina Garten je pametan savjet za pripremu salate

Od svih neugodnih osobina koje osoba može imati, a ne dolaze na stol kad kažu da će jedan od najgorih. To se stalno događa kod moje kuće. Kad radim kuhanje, pustiti ću svima da znaju kada je hrana spremna, a oni će reći da dolaze. Onda ću baciti salatu i odnijeti je do stola i nitko neće biti tamo. Ili se nešto dogodilo s poslom, ili se netko ponaša ili netko ima skoro pobijedio je šefa u svojoj video igri, a ja sam zaglavio stajatići na stolu u paniku vikajući: “Ne razumijete, obukao sam salatu! Obukao sam salatu!”

Salate su izuzetno finicky o biti odjeveni. Gotovo su jednako teški kao avokado. Ne možete bacati salatu unaprijed ili će lišće ostaviti, a salata će brzo postati žalosna, nestašna nered. Salata se može oblačiti samo prije jela, i to je praktički utrka: Napravite salatu, oblačite salatu, a zatim prijeđite na stol što je brže moguće.

Ina Garten voli unaprijed pripremati hranu što je više moguće, ali to obično ne funkcionira tako dobro sa salatama. Srećom, ona ima jednostavan trik za izradu salate unaprijed, a da ne dobije natečen.

Mnogi se ljudi boje upisivanja vlastitih vinaigreta, ali Ina kaže da je to jedna od najjednostavnijih stvari, a sve dok koristite dobre sastojke, vjerojatno će na kraju imati ukus. Inin recept je jednostavan: češnjak, Dijon senf, šampanjac ocat i maslinovo ulje. Nakon što ga pomiješa, okusi ga listom kako bi bili sigurni da su okusi u pravu, a ako je haljina do njezina zadovoljstva, skupi salatu, ali ona ne baci.

Dobiti recept: Vinaigrette za zelenu salatu iz Ina Garten

A ovdje je pravi genijalni dio: “Ono što radim s vinaigretteom je da sam ga malo stavio na dno salate, ne želite ga baciti prije nego što ga poslužite, ” rekla je. Zatim stavlja mesclun zelje u zdjelu tako da sjedaju na vrhu vinaigrette.

“Dakle, vinaigrette je na dnu, listovi su na vrhu, a Jeffrey je samo može baciti kad god je spreman za večeru”, rekla je. “A večera je doslovno u hladnjaku.”

To je vrlo dobra ideja i vrlo je slična ovom francuskom načinu oblačenja salate, koja će prvo napraviti haljinu u zdjelici salate, a zatim ostaviti lišće na vrhu i staviti ga na stranu onako kako Ina radi sve dok nije spremna da bude poslužen i bacio se. To je baš kao Inina tehnika i ima koristi samo prljavštine jedne zdjele umjesto dvije. Trebali biste točno znati koliko ste htjeli prije nego što počnete, ali ako ste bili uvjereni da ste znali koliko ćete odijevati za količinu zelenila koje ste koristili, to bi bilo vrlo povoljno.