Grill najbolji odrezak vašeg života u 6 koraka

Nitko ne želi zabrljati odrezak na roštilju. Jedna stvar, kožast pretjerano kuhani odrezak čini izuzetno tužno iskustvo jela. Za drugi, odresci su skupe! Od roštilja pro Jennifer Chandler, imamo šest koraka koji će svaki put jamčiti savršeno ukiseljeno odrezak.

Kad sam Jennifer upitao o odrescima i objasnio moju nervozu o tome kako ih kuhati, njezino je uzbuđenje zapalo nekoliko decibela. Odmah je odgovorila: “Jedna od stvari koju uvijek govorim ljudima jest da ne moraju biti zastrašeni roštiljem lijepog odreska.” Zatim mi je prekinuo:

6 koraka do savršeno roštilja odrezaka

1. Počnite s čistim i uljanim roštiljem: Više od vremena kuhanja, više od začina, rublje čini čistu roštilju kada se kuha veliki odrezak (ili bilo što na roštilju.) Čistim rešetkama držite odreske od lijepljenja kada ih okrenete. Sve što trebate učiniti je zagrijati svoj grill, dajte joj dobar pročišćivač s teškom roštilju četkom i lagano ga četkajte biljnim uljem. To u osnovi stvara nepropusnu površinu za kuhanje.

2. Kuhanje s visokim zagrijavanjem: Pokrijte da se zagrije! Želite da roštilj bude najmanje 450 ° F, ili dovoljno vruće da možete držati svoju ruku preko roštilja na samo jednu sekundu. Visoka toplina osigurava dobar kruh i hrskavu koru na ovim odrescima.

3. Sezonski odrezak: Odresci ne trebaju mnogo da bi ih postigli sjajni. Neposredno prije roštenja, lagano ih obrišite maslinovim uljem i pospite solom i paprom. Ako želite dobiti maštovitost, možete dodati začine kao čili prah, paprika ili češnjak u prahu.

4. Skrenite odrezak jednom: Kolači su tako brzo kuhani da ih stvarno trebate jednom obratiti. Prekomjerno bacanje može također spriječiti da odresci formiraju ukusnu, dobro pokrivenu koru (iako postoji nekakva kontroverza o tome). Spremni su za kretanje kad se lako otpuštaju s roštilja, baš kao i s mesnim mesom na vrhu štednjaka. Upotrijebite par kliješta za okretanje mesa umjesto da ga pokucete s viljuškom vilicom – one vilice samo probiju rupe u mesu, ublažujući ih i oslobađajući sokove.

5. Kuhajte dok ne završe: Točno vrijeme kuhanja ovisi o debljini odreske i vašoj osobnoj želji. Zato je toplinski toplomjer za meso praktičan. Točno je i neće osloboditi mnogo soka od mesa:

Rijetko: 125 ° F – 130 ° F
Srednje-rijetke: 130 ° F – 135 ° F
Medij: 140 ° F – 145 ° F
Dobro učinjeno: 160 ° i više

Jennifer kaže da voli odreske od roštilja kada su oko 5 ° ispod ciljnu temperaturu. Nastavljaju malo kuhati tijekom koraka odmora, a rano skidanje s roštilja sprečava slučajno prekuhavanje odrezaka.

6. Odstrani odrezak: Neka pečeni odrezak odstoji na ploči za rezanje otprilike 5 minuta prije rezanja. To daje sokovima vremena da ponovno cirkulira meso. Sjeckanje odrezak ranije omogućuje sokovi ponestane i čini vaš odrezak suho suho.

Želite li popiti ante na vašem odrezu? Jennifer voli dodavanje složenih badema i umaka na odreske neposredno prije posluživanja. To može biti bilo što od mljevenog svježeg bilja, izrađenom u mekom maslacu ili uzimajući fancy sa sastojcima poput burbonja i kave koju koristi za njezin recept Cowboy T-Bone Steak.

Brašna odresci nisu raketna znanost, kao što možete vidjeti. Slušajući Jenniferove savjete, shvatio sam da veliki dio velikog odreske na žaru jednostavno obraća pozornost i ne previše razmišlja o tom procesu. Moja nova filozofija: Gril s povjerenjem!

Veliki Hvala vam! Jenniferu Chandleru za dijeljenje njezinih stručnjaka za roštiljanje. Ovdje možete pogledati Jenniferovu knjigu:

Jednostavno Grilanje: 105 Recepti za brzi i povremeni roštilj Jennifer Chandler, 17 $ na Amazonu

Jeste li spremni za roštiljanje odreske? Koje su vaše savjete?

Povezano: Griller najbolji prijatelj: Rib-Eye odrezak

(Slika: Brian Holm Nielsen / Shutterstock)