Giada Dionice Kako napraviti jedan od najistaknutijih talijanskih slastica za odmor

Odmor donosi najbolje u deserti. Ne postoji ništa kao ogromna hrpa ukusno ukrašenih slastica kako bi se osoba osjećala svečanom, a Giada De Laurentiis ima divno uzimanje tradicionalnog talijanskog božićnog deserta nazvanog struffoli. Impresivna je i zabavna, ali iznenađujuće je jednostavna i sjajna stvar da se zajedno s obitelji.

U struffoli je velika gomila kuglica sa slatkim tijelom koje su slatke izvana i meke iznutra. Izgleda jako poput francuskog croquembouchea, ali loptice su veličine mramora. Posluženi su diljem Italije oko Christmastime. Giada kaže da ih svake godine vrti na večeru s njom dok se sjeća, a sada joj i kćer, Jade.

“Više od bilo kojeg drugog jela, slatko ili ukusan, priprema desert poznat kao struffoli kaže da je Božić doista ovdje”, piše De Laurentiis. “Poput francuske krekete ili norveškog kolača za prsten, to je impresivan izgled slatke koja je doista svečana i zabavna.”

Giadinovi struffoli izgledaju zapanjujuće i svečano, ali iznenađujuće je lako napraviti. Počinje stvaranjem tona sitnih kuglica prženog tijesta; svaka se kugla kreće oko pola palca u promjeru, a kad se kuha, puše se.

Ako vam se ne sviđaš pržiti, Giada kaže da ovo dobro funkcionira i sa pečenim kuglicama. Jednostavno izvucite sićušne kuglice čokolade na obloženi lim za pečenje i kuhajte ih poput sitnih vrhnja.

Jednom kada ima veliku gomilu kuglica tijesta, Giada dodaje pržene lješnjake i cijelu ih kapu u vrućem siruru od meda, šećera i malo soka od limuna, a zatim ih miješa sve dok se sve kuglice ne oblože. Umak od meda je vruće, ali ako ste ikada napravili Rice Krispies tretira, proces je u osnovi isti.

Zgrabite prijatelja koji će vam pomoći da izbacite kuglice tijesta da bi ovaj talijanski Struffoli – super svečani talijanski desert koji će tetka Raffy biti ponosan! # Obavjesti u bio vezu. #ItalianCookieGuide

Post koji dijeli Giadzy (@thegiadzy)

Nakon toga, ona samo gomila kuglice presvučene medom u obliku piramide. (Ako želite da izgleda vrlo visoka i netaknuta, Giada kaže da ih možete gomilati na vrhu okrenutog stakla ili vaze, koji se može ukloniti nakon što se med hladi.) Stolice u obliku vijenci također su tradicionalne, pa ako ne možete uspjeti uhvatiti hrpu da se uspravi u šiljastom gomilu, oblikujući ga u veliki prsten je potpuno prihvatljiv.

Jednom kada se raspoređuje hrpa kuglica tijesta, struffoli su ukrašeni svečanim svečanim. Candy, boje sprinkles, Jordan bademi, kandirano voće, i više orasima su sve fer igra, kao i sve ostalo što izgleda ukusno i svečano. Ovo je izvrstan projekt za djecu. Jednom kada umak od meda bude dovoljno hladno, djeca vole piling na ukrasima. Giadinina kćer počela je ukrašavati godišnjicu Božićne struffolis svoje obitelji kad je imala pet godina.

Making struffoli zajedno je vrsta odmora tradicija ljudi sjećaju svoje cijele živote, a to bi moglo biti velika godina za početak.

Nabavite recept: Kako napraviti talijanski Struffoli iz Giadzy

Jeste li ikad napravili struffoli?