Evo što je zapravo u “Maslini” iz filmskog kazališta Popcorn

Toplo mljeveno filmsko kazalište kokice je jedno od najdubljih užitaka života. To je čista, masna nostalgija. Kad su moji roditelji uzeo moju sestru i ja u filmove kad smo bili djeca, nikada nas nikada nisu kupovali u kazalištu. Sada kad sam odrasla osoba, svaki put sam stigla u koncesionarsku stanicu, iako sam svjestan financijske neodgovornosti zbog prekomjernog zalogaja u kinima.

Najbolji dio o filmskom kazalištu bio je uvijek maslac. Osjećao se toliko bogat i opušten i zabranjen. Čak sam imao koncesijski stalak popuniti kolač kokice na pola puta, dodati maslac, a zatim ispuniti ostatak puta i dodati više maslaca na vrhu toga. Na taj način se nikada ne bih trebao brinuti o dobivanju suhog, bezbutnog kokosa na pola puta kroz film.

Ispada da bih se vjerojatno trebala brinuti o tome da dobijem maslacni komad kokice i više o tome što je u tom “maslacu”, jer se ispostavilo da zapravo to uopće nije maslac.

Prema Stacey Ballisu iz Extra Crispya, koji je vodio koncesijski štand za kino i zna točno kako se filmsko kazalište popcorn proizvodi, filmski kokice su zapravo napravljene s Flavacol i “Butter Alaved Topping”. Flavacol je žuti prah koji se baci preko kokica dok puše, kako bi ga slani i žuti. Flavahol je očito samo superfina sol i žuta boja hrane. Uopće nije maslac u prahu. Šokiran sam. Cijeli moj život, zakleo bih se na hrpu Biblije da je žuti prah na filmskom kazalištu okusio poput maslaca. No, doista, to je samo bojanje soli i hrane, bez ikakvih drugih okusa.

Što se tiče “maslacem s okusom začinjenog”, dobro, to nije ni maslac.

“U vašem kinemografskom maslacu nema maslaca”, piše Ballis, “ali ima djelomično hidrogenizirano sojino ulje (aka trans masti), beta karoten (bojanje, mrkvu naranče), tercijarni butilhidrokinon ili TBHQ (sintetički konzervans koji čuva boje i teksture koji se mijenjaju dok se proizvod nalazi), polidimetilsiloksan (kemikalije na bazi silikona koji sprječavaju pjenjenje) i, pričekajte, aroma masti, ne kažu što točno čini okus mastan, ali priznaju da nije ‘ Tako je to neka vrsta kemijske tvari koja oponaša maslac. ”

Vjerojatno vjerujete da to nije maslac, jer pravi maslac nije obično svijetlo-žuto ulje koje izlazi iz pumpe. A ako bi to bio pravi rastopljeni maslac, počelo bi se skrutiti kad se kokica hladi. Maslac s okusom okusom ne skrutnjava; to je jednako glatko i žuto na dnu vrećice, kao što je to kada je prvi ispumpana na koncesijskom štandu. Doista, svi su bili znakovi.

Dobra je vijest da je moguće doživjeti iskustvo s filmskim kazalištem bez konzumiranja šest žlica maslaca s okusom začinjenog. Saznajte kako napraviti kokice u filmskom kinu kod kuće s pravim maslacem.