Šetnja u susjedstvu u New Orleansu: Vrtna četvrt

Volimo putovati, ali novi grad može se preplaviti, pogotovo ako je vrijeme čvrsto. Naši vodiči zaraženih mamaca podižu pritisak da se razvrstaju svaka preporuka i pregled, te vam daju savršeno uvod u novi grad, s obilaskom samo jednog susjedstva koje volimo.

Za New Orleans smo odabrali Vrtnu četvrt, poznat po svojim ulicama obloženim hrasta i viktorijanskim kućama. Vođen šefom Kristen Essig, koji radi i živi u susjedstvu, naša ilustrirana, korak po korak hoda istražuje manje zamornu (iako ne manje ukusnu) stranu New Orleansa. Čak i ako nisteAko putujete u najkraćem roku, možete vam pružiti laissez les bons temps roulez s petominutnim virtualnim odmorom na vašem stolu.

(Slika: Tara Donne)

Zašto vrtna četvrt?

Ako posjetite New Orleans, gotovo sigurno ćete provesti vrijeme u francuskoj četvrti, i to s pravom. No, u ovom gradu ima puno više od otmjene Bourbonove ulice i beigneta pokopanih ispod planine šećera u prahu: Francuska ulica u Marignyu je mjesto za slušanje žive glazbe; lutati u bilo kojem klubu i naći ćete drugi udar. Zeleni tragatelji trebali bi potražiti vanjski gradski park sa svojim drvećem od hrastovine i vrtom na otvorenom, a tu je i Zapadna obala, gdje su pho i banh više prevladavaju od gumbo i po ‘dječaka.

Ali odabrali smo vrtni okrug za nekoliko razloga. Prvo, jer ako pogledate New Orleans u vašem umu, zasigurno će vas zamišljati ovaj susjedstvo, okruženi veličanstvenim palačinama uz Aveniju St. Charles i restorane, trgovine i barove u časopisu Street Magazine s druge strane, s baldahinom hrastovih stabala iznad.

Također je istina da je Garden District, za sve svoje grandiozne Queen Anne Victorians i drvene hrastove drvene mahovine, mjesto gdje mještani koji nisu imenovani Jolie-Pitt žive i rade, hodaju svojim psima i voze bicikle niz ulice razbarušene s ruševinama. Poput New Orleansa, može biti malo grubo oko rubova. Postoji povijest u kriptama pod morem i ispod tirkiznih i bijelih tendi zapovjedniče palače, a tu su i pridošlice poput francuske kamionske kave, smještene u kanarinski žuti puščanik, gdje Donji Vrtni distrikt pada na međudržavni podvožnjak.

(Slika: Tara Donne)

Naša turneja počinje u Coquette, gdje je naš vodič, Kristen Essig, kuhar i partner (zajedno s Michaelom Stoltzfusom, koji je i njezin partner izvan kuhinje). Bar kreće gotovo cijelom duljinom uske blagavaonice i ne bismo vas odvratili od naručivanja koktela (možda bourbonovog sjaja s Louisianama jagodama) da ide s vašim prix-fixe jelovnikom, koji je možda najiskusniji posao u grad.

  Kako (i zašto!) Predsjedniku vašeg mesa

Ali jednostavno, jer ima još pića koja će biti kasnije, na jednoj od naših omiljenih novih mjesta za usitnjavanje: Hot Tin u hotelu Pontchartrain. U međuvremenu možete uzeti gigantu u kući Anne Rice, proučite nadgrobne ploče useljenika i rodbine, i pronađite inspiraciju u lokalnoj trgovini majica. Spremni za odlazak?

Šetnja u susjedstvu u New Orleansu

1. Započnite ovdje: Coquette

2800 Magazine Street, 504.265.0421

Coquette je jedno od onih mjesta koje želite u vašem susjedstvu. To je vrsta restorana koju nikad nećete gnjaviti od odlaska, dijelom zato što južnjače pržena piletina, škampi i krumpiriće (pogotovo kada dolaze iz Bellegarde) uvijek će biti dobra stvar, ali i zato što se pušeni som ulegnu satsumama i crnom sjemenke sezama ili juha od sunčoke s kamenicama kopriva i nasturtium pojavit će se na jelovniku.

Sama zgrada, koja je sagrađena krajem 1880. godine, održala je obiteljsku trgovinu, trgovinu auto dijelova i tri različita restorana prije nego što je Coquette otvoren 2008. godine. Od tada je to bio dosljedan ljubav – pogotovo sada kada se Kristen pridružio kuharu i partnera.

(Slika kredita: Jacqueline Marque)

2. DNO

1101 Prva ulica, 504.941.7010

Nakon ručka, protežu se nogama šetnjom dolje u časopisu Magazine koja je okružena trgovinama, barovima i restoranima, koliko god možete ići u oba smjera, od centra grada do Audubon Parka. Skrenite desno van restorana i hodajte dok ne dođete do Prve ulice i Obranite New Orleans.

Poznat po svojim majicama, koje podržavaju neprofitne organizacije kao što su Art Council of New Orleans, Youth Rebuilding New Orleans i mreža za obnovu zaljeva, trgovina također prodaje knjige, zapise i grafike. Osim toga, oni imaju jednu od najboljih ponudbenih ploča izvan svoje trgovine. Kristenov najnoviji favorit: Riziku se nešto ili zauvijek sjesti sa svojim snovima.

(Slika: Tara Donne)

3. Kuća Anne Rice

1239 Prva ulica

Vrtna četvrt nije kratka na impresivnim palačama: kuća Payne-Strachan gdje je prošao Jefferson Davis; Muzej Bell House, u vlasništvu stric Edgar Degas; i Robinzonska kuća Walter Grinnan, koja, napominje Essig, imala je papiga koja je živjela na verandi na drugom katu, koju su mrzili susjedi). No Kristenov najbolji pokupac je Anne Rice House, na uglu Prve i kestena.

  Kako ena ženska jede za $ 40 na teden v Oaklandu v Kaliforniji

“To je nevjerojatan dom, čak i izvana, iznutra je izvanrednija, osobito solarij na samom vrhu, prekrasna soba, potpuno zidana s prozorima s pogledom na Crescent City Connection (most koji povezuje istok i zapad obale rijeke Mississippi), ukrašene sa stropom tipa cirkuskog šatora, marokanskim inspiriranim odjećama, jarkim jastucima i bacanjima. ”

(Slika: Tara Donne)

4. Lafayette groblju br

Od Anne Rice, skrenite lijevo na Coliseum i krenite na Lafayette Cemetery No. 1, koji zauzima cijeli gradski blok. Tu je više od 10.000 ljudi pokopano, uključujući suca Fergusona (od Plessya i Fergusona) i imigranata iz više od 25 zemalja. Filmski buffs mogu prepoznati groblje iz filma iz 1999. godine Dvostruka opasnost.

Savjet: “Druga je fantastična stvar da je groblje smješteno točno preko puta Komandantna palača!”, kaže Essig. Morat ćete biti odjevena za tu prigodu, ali ovdje je uznemirujući brunch bitan New Orleansov doživljaj.

5. Vrtna knjižnica u četvrti Distrikta

2727 Prytania Street, 504.895.2266

Ako izađete iz groblja na aveniji Washington i zalijepite lijevu stranu, krenut ćete u trgovački centar Rink. To nije najprikladniji odredište za dizajn, ali ima dva značajna zaustavljanja. Prva je knjižnica u vrtnoj četvrti gdje možete preuzeti vodiče, kuharice i umjetničke knjige o New Orleansu, kao i romane domaćih autora uključujući, naravno, Anne Rice.

(Slika: Tara Donne)

6. Prestani

2727 Prytania Street, 504.304.2047

Trebali biste se također zaustaviti u Loomedu za lijepo uređenim turskim ručnicima, bacanjima, dekicama i šalovima. Vlasnici trgovina Molly i Paul Babineaux živjeli su godinu dana u Istanbulu i toliko voljeli tekstil da su ih vratili u New Orleans s njima. “Oni često putuju u Tursku za rad s nezavisnim loomers, koji rade s organskim tekstilnim standardima”, kaže Essig. (Ako ste sretni, susrest ćete se sa Alice Tallulah, neslužbenom maskomom Loomeda.)

7. Starkovska ulica St. Charles

Šetnja do Washingtona u Aveniju St. Charles i uskočite na ulični automobil. Vožnja uličnim automobilom (to nije kolica!) Je ikona New Orleans iskustva, ali, kaže Essig, mnogi stanovnici koriste ulični automobil kao svoj primarni izvor prijevoza. Stoga pazite da imate ispravnu izmjenu (1,25 USD) ili možete preuzeti aplikaciju koja vam omogućuje kupnju prolaza i kretanje ponekad “nepravilnim” rasporedom.

(Slika: Tara Donne)

8. francuska kamionska kava

1200 Magazine Street, 504.298.1115

Nabavite uličnu košaricu u ulici Erato i prošetajte do magazina, gdje ne možete propustiti ovu svijetlu žutu kavana, koja često ima odgovarajući Citroen parkiran ispred.

“Francuski kamion kava, u vlasništvu i upravljanju moj prijatelj Geoffrey Meeker, nije samo trgovina koja peče prilagođenu mješavinu za naš restoran, ali je i moj kafić u susjedstvu”, kaže Essig. I ozbiljno smo zavidni. Zabavno je gledati japansku hladnu pivu, a barista može napraviti izvrstan cappuccino, ali smo djelomični prema New Orleansovoj kavani, napravljenoj s prilagođenom mješavinom cikorije i kave i poslužili smo dovoljno slatko nad ledom.

9. Ellen Macomber + SoPo

1720 St. Charles Avenue

Uz svoju ledenu kavu u ruci, vratite se Prytania i skrenite lijevo. Napravite pravo na Euterpeu, a zatim lijevo u St. Charlesu i doći ćete u ovaj suradnički prostor u kojem se nalaze Fine Art & Textiles Ellen Macomber i SoPo Britta Barlogie (kratka za Southern Posh).

“Ellen ima fantastično oko koje dijeli s tekstilnim dizajnom, kostimiranim nošnjama i staklenim slikama”, kaže Essig. “Brittaov dućan savršeno nadopunjuje Ellenovu estetiku, ponosno podržava međunarodni dizajn za odjeću, nakit, pribor i kućnu robu, koristeći južnu gostoljubivost kao vodič.”

(Slika: Tara Donne)

10. Hot Tin

2031 St. Charles Avenue, 504.323.1452

Nekoliko blokova na aveniji St. Charles je hotel Pontchartrain i to je jedan od naših omiljenih gradskih odbojnika nova mjesta za ležanje glavu. Ali čak i ako ne ostane tamo, svakako se zaustavite na piću na ovom rooftop baru. Pogledi su doista najbolji u gradu, ali interijeri su jednako zadivljujući. Ne bismo vas krivili za cozying up na jednom od pliš sofas – ili možda prijestolje poput stolice bi bilo više prikladan? Popis koktela je uzbudljiv i možemo osobno preporučiti i Blanco y Blanco i Weather Sweater.