Četiri velika kineska kuharica

Kada većina američkih kućnih kolača misli o kineskoj hrani, to je ona vrsta koja se pojede ili naređuje, a ne kuhana kod kuće. To je djelomično djelovanje spremišta koja nije prikladna za kinesku kuhinju i djelomice zastrašivački faktor. Grijanje wok pravilno, čineći ukusne začini, preklapajući knedle; sve se to može činiti kao velika poteškoća kada zdjela tjestenine, samo kuhana lonac s ploče, poziva na kraju dugog dana.

Ako to zvuči poznato, mogu li napraviti utikač za neke dobre kineske kuharice? Ovdje su četiri od mojih favorita. Samo pokušajte jedan od njih i krenite putem. Naći ćete mnogo recepata i tehnika lakše nego što ste zamislili. Što se tiče sastojaka, ovih dana većina je dostupna na vašem prosječnom tržištu i na cjenjkanju.

Jednostavno kinesko kuhanje Kylie Kwong pokriva oba kraja spektra od najjednostavnijih juha od povrća i jaje pržene riže do složenijih jela (ali još uvijek jednostavnih za pripremu) poput Braised Silken Tofu s svinjetinom i Chili. Ima izvrsne fotografije tehnike korak po korak i obilje vegetarijanskih mogućnosti.

Dah Wok by Grace Young je sve o wok-kuhanje, od odabira i brige za wok, da ga koriste u oba tradicionalne (Moo Shoo svinjetina) i neobične (Tri Teacup Chicken) načine. Ostavit će vas kao da je wok jedini jelo koje vam treba. I možda ste u pravu.

Žlica đumbira Nina Simonds je kineska knjiga za kuhanje s naglaskom na zdravstvenim karakteristikama tradicionalnih kineskih sastojaka. Ova perspektiva hrane kao medicine nije jedinstvena, ali jednostavnost s kojom ga Simonds predstavlja. Ovo je vrlo pristupačna knjiga za svakoga tko želi kuhati kinesku hranu i razumjeti što kineski razumiju o tome kako to može poboljšati vaše zdravlje. Ovo nije knjiga koja će zadovoljiti vašu želju za piletom generala Tso, ali će vam dati prijedloge kako napraviti juhu koja će vam podići raspoloženje i ublažiti trbuh.

Kina Kuhinja Mjeseca Barbare Tropp objavljena je 1992. godine, usred kulisa kineske kineske palače u San Franciscu, mjestu koje sam često hranio. Tropp je bio poznat po svom modernom shvaćanju kineske kuhinje i najviše se pamti zbog njezinog volumena, modernog kineskog kuhanja, također sjajne knjige. Odabrao sam China Moon za današnje spominjanje, jer ide dalje suvremene kineske kuhinje, na vrhunski put u San Franciscu. Teška je na svinjetini i teška na svježim okusima. Jednostavno je dobro pročitati.

• Kupi jednostavan kineski kuhanje Kylie Kwong (Amazon, 23,07 dolara)
• Kupite dah Woka Grace Young (Amazon, $ 24.85)
• Žlica đumbira Nine Simonds (Amazon, 14.49 dolara)
• Kina Moon Cookbook by Barbara Tropp (Amazon, 12,71 dolara)