Dr. Oz ima neke iznenađujuće osjećaje o Costco piletinu

Ne zaniječe se da pile od trulo funti od pet dolara iz Costco-a nije samo vrijeme za štednju brzih noćenja, nego i sjajan način da se vaš dolar proteže. Mislim, jedna osoba može jesti isto pile za pet dana ravno! No, dok ulažete piliće rotisserie u košaricu, provjeravate li oznaku sastojaka? Istina je rečeno da nisam bila, ali mogu početi – i evo zašto.

Prošle godine zloglasni dr. Oz želio je doći do dna rotisserie pilića na njegovu emisiju. Pretpostavljajući da ste mnogi od vas propustili tu epizodu, evo što se dogodilo.

Novinar hrane Mark Schatzker otkrio je da ovaj naizgled zdrava bjelančevina ima još nekoliko sastojaka koji preletju unutra. Većina pilića se priprema na licu mjesta i ubrizgava se začinima i takvima prije nego što dođu do prodavaonice namirnice, a Costco se ne razlikuje. Popis sastojaka pilića Costco roštilja uključuje sljedeće (redom): cijelu kokošu, vodu, začin, krumpir dekstrin, karragenan, šećer, dekstroza, ekstrakti začina. Zahvaljujući ovom začinima, Schatzker je otišao tako daleko da uspoređuje ove rotisserie piliće s krumpirovim čipovima. Možda im je toliko mnogo volimo?

Unatoč tim dodanim sastojcima, Dr.Oz je i dalje rekao da je pileći roštilj “jedna od najzdravijih procesiranih hrane vani … i ako želite uštedjeti kalorije, skinite kožu” na koju je Schatzker odgovorio: “Jesti pile bez koža je poput gledanja filma sa zvukom. ” Touche.

Čak i ako dr. Oz odobri pivo od roštilja u Costcou, to je dobar podsjetnik da trebate provjeriti naljepnice na sve što kupujete u trgovini. Čak i ako ti razmišljati nešto je par sastojaka, možda ćete biti iznenađeni onim što je skriveno ispod svega toga.