Doručak Bubbly: 5 Alternativa Classic Mimosa

Mimoza je samo o najukusnijim koktelom kojeg poznajemo; ništa nepoželjno o sokovima od naranče i nježnom pjenušcu šampanjca. Ali što se tiče pića prije podneva, to nije najskuplje. Unesite ove pet prilagodbi koje malo podignu opasnost.

Postoje desetine i desetine šampanjskih koktela vani, ali one zadržavaju osjetljivu prirodu mimoze. Ne želite nešto jutro gorko ili pretjerano. Volimo nešto slatko, voćno i mekano.

Ovih dana gotovo uvijek koristimo prosecco umjesto šampanjca. To je jeftinije, a kvaliteta nije toliko važna kada ga miješate s drugim sastojcima. Da biste vidjeli popis Marijinih pijucima za dobar, jeftin prosecco, kliknite ovdje.

Dakle, ovdje su neke alternative klasičnoj mimozi da se isprobaju ovaj vikend. Ili u srijedu. Nećemo reći.

1. sok od grejpa i šampanjac. Ovo je omiljena u našoj kući, vrlo jednostavna okretaja na mimoze – samo svježe iscijeđen sok od grejpa umjesto naranče. Koristite rubin crveni grejp sok za neke boje.

2. Hibiscus Mimosa (na slici gore). Ovo smo prošle godine predstavili za Majčin dan. Malo je složeniji, s divljim hibiskusovim sirupom i likerom St. Germain Elderflower, ali to je lijepo. (FYI, ako nemate hibiskus sirup, samo St. Germain i šampanjac su lijepi.)

3. Šampanjac s rabarbarskim sirupom. Veliki smo ljubitelji raubarb sirupa. To je prekrasna malina-ružičasta boja, i to se osjeća posebno, jer to je samo u sezoni za kratko vrijeme (kao, dolazi na sada). Dodajte žlicu na dno stakla, a zatim ulijte šampanjac ili prosecco i gledajte kako sirup okreće prema stranama. Možete, naravno, napraviti bilo kakav voćni sirup koristeći istu tehniku ​​povezanu gore.

4. Prosecco Kokteli s crvenim vermutom i kuponom, od Marthe Stewart. Volimo ideju ovdje da maceriranje kupina s malo alkohola i nekog šećera; dobivate sok na taj način bez da potpuno izgubite cjelovitost plodova. Nismo vam ni sigurni imati koristiti vermut, ako želite piti blaži.

5. Francuski 75, od Epicurious. Još jedan klasični pjenušac. Neki recepti zahtijevaju konjak umjesto gina. Volimo gin, plus čvrstu šalicu šećera smještenu na dnu stakla. Čvršći od vaše prosječne mimoze, ali tako, tako dobro.

Sve druge mimoze koje volite?

povezan: Stavljajući žlicu u šampanjac Držite ga bubnjarno?

(Slika: Alfonso Arnold)