Domaći Kombucha Tjedan 3: Ima li nešto smeteniji od SCOBY-a?

(Slika: Ariel Knutson)

Za moj proljetni projekt napravio sam domaći kombucha, a na putu sam naišao na neke neobične, uglavnom zanimljive stvari. Prošlog sam tjedna rekao da sam zabrinut da bi moj SCOBY mogao razviti nekakav oblik plijesni: na majci su bile čudne bijele mrlje, a pod njom se također pojavilo nešto poput bijelog filma.

Ovaj tjedan je bilo vrijeme za bocu kombucha za okus i napraviti novu seriju. Kad sam izvadio moj SCOBY ovo je ono što je izgledalo. Ružan? Da. No, kako se ispostavilo, sve je bilo u redu.

Vidiš, moj izvorni SCOBY bio je mnogo manji od usta stakla u kojem sam kombucha napravio, i zato je SCOBY trebao rasti da pokrije cijelu površinu. Smeđi blog koji vidite sjedi na vrhu bijelog bloga bio je izvorni SCOBY, a vrlo brzo je skliznuo poslije fermentacije. Bijele mrlje bile su samo džepovi zraka, a smeđe žute stvari bile su samo neke dobre yeasty-ness. Huzzah!

(Slika: Ariel Knutson)

Ovaj tjedan sam okusio neke od kombucha s đumbirom, neka se karbonizira, a sada sjedi u hladnjaku čekajući da se konzumira. Ne mogu čekati to probati! Također sam napravio novu seriju.

Sljedeći tjedan:

Sljedeći tjedan testiram kombucha, stvaram novu seriju i možda isprobavam novu vrstu okusa – tko ima bilo kakve sugestije? Nešto stvarno voliš?