Dizajn kuhinje: pogled na profili rubnih profila

Relativno četvrtasti rubni profil tvrtke Michelle Cooks s čl

Profil ruba ploče je mali detalj među mnogima u kuhinji. A taj mali oblik mogao bi u početku izgledati čisto estetska briga. Ali nije, vjeruj mi:

Oblik vašeg ruba countertopa može imati a ogroman utjecaj na funkciju, utječući na sve, od čišćenja do sigurnosti. To je površina s kojom ćete najviše stupiti u kontakt dok se krećete i upotrebljavate svoju kuhinju, tako da je njezin oblik važan. Evo nekoliko primjera nekih drastično različitih profila rubnih profila.

Ova granitna ploča ima rubni rubni profil.

Uobičajena je pritužba da je profil s rubovima koji je zglobno ispružen poput onog iznad može otežati brisanje mrvica s countertopa. Jeste li imali ovo iskustvo? Znam da jesam.

Ova betonska ploča i dalje izgleda trg s njegovim blago olakšanim rubovima.

Potpuno četvrtasti rub može biti sasvim opasan. Doista četvrtasti rub ploče bi bio oštar! Čak i ako želite savršeno izgledati četvrtastim izgledom, većina instalatera osigurat će mali “kerf” koji će olakšati rub malo. To služi dvostrukoj svrsi: da bude manje oštro i kako bi se spriječilo struganje i lomljenje. Oštar kut je mnogo skloniji lomovima nego lagano zaklonjenom kutu poput onog iznad.

Neki uobičajeni profili rubnih profila.

Koji je rubni profil vaše kuhinjske ploče kod kuće? Što vam se sviđa / ne sviđa?

Povezano: Beton s dušom: Countertopovi Richard Holschuh

(Slike: Jill Slater / Kitchn, StoneNet, Inc, Trueform, Stone Shop)