Dijagram toka koji će vam pomoći odabrati pravu metodu proizvodnje metala kave

(Slika: Susanna Hopler)

Postoji mnogo metoda za proizvodnju piva, pa kako ćete znati koja vam je najbolja? Sve ovisi o onome što tražite, zbog čega smo sastavili ovaj dijagram toka. Odabir metode piva nikada nije bilo lakše.

Kliknite ovdje za veću verziju dijagrama toka.

Aeropress

Ne zaboravite igrati s Aerobie kad ste bili klinac? Taj ludi okrugli disk koji je izgledao poput NLO-a? Pa ta ista tvrtka čini uređaj za pripremu kave koji je postao vunom svijeta kave. Dobiva cijelo prvenstvo posvećeno tome. Ljubitelji Aeropresa navest će svoju fleksibilnost; činjenica da možete dobiti kreativne s receptima. Zapravo, možete kušati bilo koji od recepata Svjetskog prvenstva kod kuće.

Čitaj više: Kako napraviti Aeropress kavu

Bialetti

Bialetti je ikonast komad talijanskog dizajna – aluminijski kavu za kavu, koji je bio u uporabi od 1933..

Povijest Bialettija: Kako je aparat za kavu Bialetti doveo kavu u kuću

Chemex

Po mom osobnom mišljenju, Chemex je jedna od najljepših metoda piva, što ga čini lijepim kuhinjskim ekranom kada nije u upotrebi. Također je klasičan; izumio je sve do 1941. Za Chemex možete koristiti papirne filtre ili čak uložiti u nehrđajući čelik.

Čitaj više: Kako skuhati kavu s Chemexom

Francuski tisak

Nije puno jednostavnije od francuskog tiska: teren, voda, idi. Ali samo zato što je jednostavno ne znači da stvari ne mogu pogriješiti. Pobrinite se da izbjegnete ove tri uobičajene pogreške koje ljudi naprave prilikom pripremanja francuskog tiska i da ćete biti dobri za odlazak.

Čitaj više: Kako napraviti francuski pritisnite kavu

Sifon

Sifonski sustav piva, koji se nazivaju vakuumski aparat za kavu, zasigurno je najdramatičniji, tako da ako želite osvježiti večere, ovo je za vas. Vjerojatno nije vaš najbolji izbor za vašu redovnu jutarnju šalicu.

Čitaj više: Što je sifon kava i kako je izrađen?

Pametan kapljica

The Clever Dripper je jedan od nekoliko načina preljeva. Slično kao i Melitta ili drugi keramički kapljice, ono što čini Clever Dripper razlikuje se od toga da kombinira principe filtra za preljev i francuski tisak. Najbolje od oba svijeta, tako da kažem.

Čitaj više: Kako izvući veliku kavu: Metoda izlijevanja

Espresso piće

Espresso je tvrda stvar za gospodara, ali za one koji imaju aparate za espresso kod kuće, dostupne su različite opcije pića; koju napravite uglavnom ovisi o tome koliko mlijeka želite. (A možete i varati s jakom kavom i pjenastim mlijekom iz mikrovalne!)

Čitaj više

  • Kako se pire mlijeko za cappuccine u mikrovalnom tijelu
  • Kako napraviti latte kod kuće bez aparata za espresso
  • Čekaj, što je točno bijeli bijeli?