Da, dimljeni kokteli uključuju pravi dim. Evo kako napraviti jednu kod kuće.

Imate li nešto za dimna pića? Jeste li pijuckali trendovski dimni koktel u zadnje vrijeme, onaj koji ide put izvan dimova Scotch i na novi teritorij? Dimljeni kokteli puno su zabavni kod kuće, nedavno sam otkrila, i da, oni uključuju pravi dim, i da, oni su upravo o najboljem zabavi u stranci ikada. Evo kako izgleda pušiti koktel…

To je moj prijatelj Chris, koji vodi rad blog Man Made DIY. Prošle sam godine prošao na pištolj za pušenje koji sam pregledao neko vrijeme natrag, prepuštajući ga Chrisu, za koga sam znala da će to bolje koristiti nego što bih htio. Pa, nisam bio razočaran. On i njegova žena došli su na večeru, predjela i pića, a Chris je postavio dimljeni koktelski laboratorij na kuhinjskom otoku. Izmjerio je i ulio piće u staklenu bočicu, a onda je počela zabava. 

Upalio je drvene strugotine u pištolj za pušenje, a samo na sekundu, ulio mirisni dim u bočicu. Vidite li sve bijele stvari u boci? Da, dim. Zgrabio ga je (svi smo se izmjenjivali), a zatim izlišili naše prljave Staromodne Modele. Ozbiljno duboke i dimljene, poput šumskog požara i burbon u čaši. Ako je tvoja smokva (ili, uostalom, party trikovi) onda morate to probati. 

Chris je napisao veliki post na Man Made DIY s nekoliko savjeta o tome kako puši koktel poput ovih, s nekim alternativnim metodama pušenja pištolj. 

Čitati  Kako: Izraditi vlastite DIY koktele od pušenja kod čovjeka napravio DIY

Jesu li pušeni kokteli među pićem po izboru? Jeste li ikad pokušali napraviti jedan kod kuće? 

(Slike: Chris Gardner, Faith Durand)