Cupcakes u jajetu! Posljednja ludost za čašu

Prijatelj nam je nedavno obavijestio da su kolačići u staklenku topla stvar upravo sada. Vidjeli su na Today Show i u O časopisu. Stvarno, rekli smo. Nismo čak ni vidjeli ove stvari. Što su oni? Kolačice u staklenku, ispostavilo se, nalikuju se nezakonitom ljubavnom djetetu od kolača i onih jarred kolača miješa sveprisutne u darivanju darova. Jeste li kušali jedan od tih pire od kolača i glazura?

U početku smo pretpostavili da su “kolačići u staklenku” značili malo pečene kolače u staklenama, poput ovih slatkih. No, cupcakes u staklenku prolazi prošlost. Neki se ni ne peče u staklenku; oni su napravljeni od prepolovljenog kolača ili slomljenog kolača, slojevitog u staklenku s napitkom od voća. Nakon što se stavlja poklopac, visok sadržaj šećera u tim poslasticama znači da može trajati više od tjedan dana ili biti zamrznut.

Nismo u potpunosti sigurni tko je prvi put došao s ovom idejom, ali oni su veliki prodavači na mail-order bakeshops. Onaj tko je dobio najviše novina je Bangerang Bake Shop, danas Show slave:

• Breamang Bake Shop – Njihovi kolačići su na slici samo iznad.

Oni su također burzovna kuća industrija za Etsy pekara; cupcake na slici na vrhu post je iz ovog Etsy prodavatelja:

• Nummy Crummies

Što mislite o tim? Slatka? Pretjeran? Umoran od cupcakes? Znamo da su mnogi od vas bili spremni godinama prije nego što se kolač kolača završi, ali imamo na prilično dobrom autoritetu da cupcakes ne odlaze uskoro. Je li kolač u flašmu stakla učinio ukusnijim ili manje? I želite li ih sami isprobati?

Cupcake recepti iz The Kitchn

Gore opisano, s lijeva na desno:
• Čokoladni kolači (Veganski! Gluten-Free!) & Coconut Icing
• Svježi Angel Food Cupcakes s prirodno roza glatka
• Veganski čokoladni đumbir Orange Cupcakes

Povezano: Slatka hrana umjetnost: Anatomija cupcake

(Slike: Nummy Crummies; Bangerang peći trgovina)