Brzo savjet: za aromatične ukrase, “izbjegavajte” svoje bilje ravno gore Kokteli i Duhovi

Mint. Limun verbena. Rosemary. Bosiljak. Korijander. Lavanda. Želite li da se svježi koktelni koktel ukrašava lijepo? Morate ih špijunirati.

Vidjeli smo ovu igrajući kazniti tehniku ​​na radu s grančicom lavande u jednom od botanički naglašenih Gina i Tonica koje smo pogledali prošli tjedan. Budući da se ova ista metoda može primijeniti na toliko mnogo bilja u mnogim drugim koktelima, shvatila sam da je danas vrijedno ponovno razmotriti malo više dubine.

Počnimo s aromatičnom prirodom samih biljaka.

Ako ste šetali vrtom, prilijećujete li preko sitnih lišća na čvrstu stabljiku tvornice timijana ili možda preko mekog, srebrnog lišća na stabljici kadulje, primijetit ćete da ove biljke ‘ lijepi mirisi oslobađaju na najmanji dodir.

Sada pokušajte povećati pritisak pljeskavanjem lišća između dviju ruku, u biti “izbacujući ih”. Nemojte ih slomiti ili ih brizgati, nemojte zaboraviti – samo dajući im brzu, čvrstu šamar. Ako ste previše hrapav i razdvojite ih, vjerojatno ćete otpustiti klorofil, što će okusiti gorku i travnatu vrstu. Tako jednostavno. Udarite ih dovoljno teško da aktivirate sva ta divna eterična ulja.

Wow. Dobrodošli u zemlju mirisa. Sada stavite svoju travu u koktel i svjedočite da se piće pretvorilo. Ova vrsta garniture ide daleko iznad toga da je samo prilično lijep ukras. Toliko okusa dolazi od arome – od onog mirisa koji dobivate dok upucujete staklo na usne. Vaš koktel će ga sada imati u pikovima.

Tražite li neki način da upotrijebite neko “spankiran” bilje u piće večeras? Evo nekoliko ideja za početak:

  • U Gimletu. Nedavno sam sudjelovao na seminaru “Piti poput vas jede”, koju su zajedno predstavili kuhar Francesco Lafranconi i mixolog Adam Seger u sklopu Manhattan Cocktail Classic. Svi su nam bili posluženi Gimletima napravljenim od svježeg soka od limete, a zatim su bili predstavljeni s nizom svježih biljaka kojima ih je ukrašavali: ružmarin, mentol i limun verbena. Pokušao sam gutljaj s jednom biljkom, a zatim s drugom. Ukusne varijacije na temu.
  • U svom Ginu i Tonici. Kao što smo vidjeli prošli tjedan, ovaj klasični sezonski sezonski salon može dobiti lijepu lift od lavande.
  • Nabavite pelete. To je grančica od metvice koja ukrašava vašu Mint Julep ili Mai Tai, samo će to biti mnogo mirisnije, ako mu malo pomiris.
  • Držite alkohol. Nema potrebe ograničiti ovu tehniku ​​na samo bučne ljevanice. Isprobajte ga s bezalkoholnim osvježivačima poput ledenog čaja, limunade ili u Emily’s Rosemary Citrus Spritzer iz ranije ovog tjedna.

Jeste li pili svoje svježe bilje ovog ljeta?

Nora Maynard je dugogodišnji kućni mixolog i povremeni instruktor u Astor Centru NYC-a. Ona je suradnica Poslovanje hrane: enciklopedija industrija hrane i pića i primatelj je američke udruge za jaja u kulinarskom pisanju u Koloniji pisaca u Dairy Hollowu. Prethodno je pokrivala hranu i piće u filmu The Kitchn u svom tjednom stupcu The Celluloid Pantry.

Povezano: Pregled vijesti: 20 ljetnih koktela s svježim biljem

(Slike: Nora Maynard)